Бородянський став міністром, Федоров – віцепрем’єром

Бородянський став міністром, Федоров – віцепрем’єром

29 Серпня 2019
3191
29 Серпня 2019
20:59

Бородянський став міністром, Федоров – віцепрем’єром

3191
29 серпня Верховна Рада призначила членів Кабінету Міністрів України за списком, запропонованим прем’єрміністром України Олексієм Гончаруком. За новий уряд проголосував 281 народний депутат.
Бородянський став міністром, Федоров – віцепрем’єром
Бородянський став міністром, Федоров – віцепрем’єром

До складу уряду увійшли двоє медійників:

  • Михайло Федоров – віцепрем’єрміністр – міністр цифрової трансформації;
  • Володимир Бородянський – міністр культури, молоді та спорту.

У новому уряді немає Міністерства інформаційної політики, натомість з’явилося Міністерство цифрової трансформації. Також замість двох міністерств з’явилося одне Міністерство культури, молоді та спорту.

Членів уряду представляв прем'єрміністр Олексій Гончарук, якого Верховна Рада також призначила 29 серпня. Кандидати на посаді міністрів у Раді не виступали, але були присутні в ложі уряду. Михайла Федорова пан Гончарук представив як айтішника, Володимира Бородянського - як людину з досвідом у медійній галузі.

Михайло Федоров з 21 травня – позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з діджитал-напряму. 21 липня був обраний народним депутатом за списком партії «Слуга народу» (№6 у списку). До обрання нардепом був керівником digital-агентства SMM Studio, очолював діджитал-напрям виборчої кампанії Володимира Зеленського. Михайлові Федорову 28 років, він випускник Запорізького національного університету (факультет соціології та управління).

Володимир Бородянський з 29 липня – позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань. Його називали найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра нового міністерства гуманітарної політики, яке планувалося створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики.

З березня 2012 року до 15 грудня 2018 року Володимир Бородянський очолював медіахолдинг Віктора Пінчука StarLightMedia, поєднуючи це з роботою на посаді генерального директора телеканалу СТБ. У минулому він працював комерційним директором газети «Московский комсомолець в Украине». З 2000 року керував відділом з управління медіаактивами «Альфа-банку» в Україні, відповідав за реалізацію бізнес-проектів Новий канал, «Наше радіо», «Московский комсомолець в Украине». У 2004 році очолив правління телеканалу СТБ, який перейшов у власність Віктора Пінчука. На чолі з паном Бородянським телеканал СТБ поступово переформатувався на розважальний канал і суттєво збільшив свою аудиторію, вийшовши у 2013 році на перше місце в топі каналів за аудиторією «18-54, 50 тис.+».

Володимиру Бородянському 45 років, він закінчив фінансово-економічний факультет Київського національного економічного університету.

Фото: prm.ua, фейсбук, Руслан Новосел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3191
Читайте також
03.09.2019 15:23
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
6 078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду