Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати – Михайло Федоров

Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати – Михайло Федоров

28 Жовтня 2019
4213
28 Жовтня 2019
12:45

Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати – Михайло Федоров

4213
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хоче змінити підхід до комунікації державних органів. Зокрема, на його думку, традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати.
Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати – Михайло Федоров
Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати – Михайло Федоров

Про це він 28 жовтня написав на своїй сторінці в Facebook.

Михайло Федоров пояснив, що формування «позитивного образу політика/органу» повинно перестати бути метою пресслужби.

«Основне завдання комунікації в цей історичний період – пояснити максимальній кількості людей – куди ми рухаємося, на що спрямовані наші реформи, навчитися заміряти проміжні результати, отримувати зворотний зв'язок, чути "клієнтів" (для кого робиться реформа), покращувати процеси. "Залучати" – опис одним словом всієї стратегії комунікації. Залучати не для хайпа, а для отримання якісного зворотного зв'язку і створення команди "амбасадорів" проєкту. Транслювати шлях трансформації», – розповів він.

Міністр додав, що вони перебуваємо на етапі формування команди комунікації. Він перелічив поради для формування команди комунікації:

1. Відійти від поняття традиційної пресслужби, коли журналісти живуть своїм життям, SMM-щики своїм, прессекретарі своїм. Трансформувати оргструктуру відділу комунікації, відштовхуватися від цілей.

2. Почати з чіткої стратегії. Конкретні KPI. Наприклад, кількість згадок проєкту «цифрова грамотність» має зрости до 6000 в день, при цьому тональність повинна бути «позитивна» на рівні не менше 70%. Зібрати зворотний зв'язок в розмірі 1000+ розгорнутих повідомлень на рахунок конкретного проєкту для подальшого аналізу.

3. Бути швидше. Більше лайва. Трансляції та влоги, змонтовані за 4 години, краще вичитаного тексту.

4. Брати людей в команду комунікації з відсутністю досвіду в політичній/державній сферах. Занадто довго пояснювати, що світ змінився.

5. У кожної появи в ЗМІ чітка мета: розуміти аудиторію, дати цінність, закликати до дії, а не розповідати про «успішний успіх».

6. Кожен пост, відео, вихід в ЗМІ — думати про користь для тих, хто читає.

Пан Федоров закликав приєднуватися до команди фахівців комунікації/маркетингу/PR /створення відеоконтенту, а саме: відправляти CV з інформацією про себе на pro@thedigital.gov.ua. 

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні немає кризи у відносинах влади з медіа, але є криза в комунікаціях влади – про це говорили учасники дискусії на конференції National Media Talk. 

Голова Офісу президента України Андрій Богдан вважає, що журналістика як «четверта влада» є «глибоко корумпованою», а тому – потребує «очищення». На початку серпня 2019 року глава він заявив про свою політичну силу «Слуга народу»: «ми спілкуємось із суспільством без посередників, без журналістів». 

29 серпня видання «theБабель» повідомило, що в фракції «Слуга народу» начебто обрали трьох спікерів, які можуть говорити журналістам, що вважатимуть за потрібне - це Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко і Давид Арахамія. За словами співрозмовника видання, у фракції визначили групу з 50 депутатів, яким дозволяється ходити по ефірах. Повідомляється, що 28 серпня депутатам від «Слуги народу» нібито роздали тези, як правильно відповідати на запитання преси.

Фото: Михайло Федоров / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4213
Читайте також
08.10.2019 10:10
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду