Еміне Джапарову призначили першою заступницею голови МЗС

Еміне Джапарову призначили першою заступницею голови МЗС

10 Червня 2020
1661

Еміне Джапарову призначили першою заступницею голови МЗС

1661
Зокрема, вона опікуватиметься питаннями щодо Криму.
Еміне Джапарову призначили першою заступницею голови МЗС
Еміне Джапарову призначили першою заступницею голови МЗС

Кабінет Міністрів України 10 червня 2020 року призначив Еміне Джапарову першою заступницею міністра закордонних справ України. Про це голова МЗС Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці в Facebook.

Пані Джапарова куруватиме низку напрямків – публічну дипломатію, міжнародні організації, державний протокол та питання щодо Криму.

«Щойно уряд призначив Еміне Джапарову на посаду першої заступниці міністра закордонних справ. Команда поповнилася сильним гравцем. <...> Але перша заступниця – це, звісно, набагато більше і саме дипломатичне життя ставитиме додаткові задачі», – повідомив міністр закордонних справ.  

Еміне Джеппар закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2011-2014 роках працювала ведучою та редактором низки програм на кримськотатарському телеканалі ATR, у 2014 році – відеоредактором і помічником головного редактора сайту «Крим. Реалії», з 2014 року співпрацює з «Радіо Свобода», є автором ідеї та продюсером програм з історії кримських татар «Тугра» та з кримськотатарської мови «Еліфбє».

Нагадаємо, 18 травня 2020 року президент Володимир Зеленський погодив призначення колишньої першої заступниці міністра інформаційної політики Еміне Джапарової на посаду заступниці міністра закордонних справ.

26 жовтня 2015 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець підписав наказ про призначення своїм радником з питань інформаційної політики Криму журналістку, продюсерку,кримськотатарську громадську діячку Еміне Джапарову. 3 вересня 2019 року вона написала заяву про звільнення.

Зазначимо, що 2 вересня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив створити Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики. У березні 2020 року відомство розділили на два – Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство молоді та спорту.

Фото: Еміне Джапарова / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1661
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду