Михайло Федоров анонсував аудит та реформування Держспецзв'язку

Михайло Федоров анонсував аудит та реформування Держспецзв'язку

15 Жовтня 2019
2493
15 Жовтня 2019
14:48

Михайло Федоров анонсував аудит та реформування Держспецзв'язку

2493
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що скоро почнуть проводити аудит Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та запропонують алгоритм реформування органу.
Михайло Федоров анонсував аудит та реформування Держспецзв'язку
Михайло Федоров анонсував аудит та реформування Держспецзв'язку

Про це він 15 жовтня написав на своїй сторінці в Facebook.

«Якщо описати цей орган 4 словами, то це – неефективність, непрофесіоналізм, бюрократизм, корупція. Причому корупцію сміливо можна поставити на перше місце», – сказав Михайло Федоров.

Він зазначив, що лише в самій організації працює близько до 7500 працівників. Натомість, на його думку, у підприємствах ще кілька десятків тисяч. За його словами, Держспецзв'язок має 24 територіальних органи; 92 функції; різноманітні ролі: від регулятора до оператора телерадіомовлення; близько 4 млрд бюджет.

Пан Федоров зазначив, що Міністерство цифрової трансформації буде формувати політику розвитку відповідних сфер, і вже сьогодні бере на контроль увесь шлях трансформації.

«У чому проблема, крім божевільно історично сформованоі корупції?! Вони дико кошмарять проєкти, які змінюють країну. Прихід Держспецзв'язку в будь-який орган влади закінчується приписом зупинити роботу систем. Усі вимоги побудовано на нормативці 90-х і тому отримати КСЗІ (комплексна система захисту інформації) на такі сучасні системи/проєкти, як Прозорро, Трембіта, ehealth, mobileid займає до 2-х років, тому що часто врахувати архаїчні вимоги неможливо. Усі проєкти стикалися зі штучним завищенням вимог. Низка недавніх кібератак довели, що наявна практика створення КСЗІ є відкритою торгівлею красивими папірцями і не має нічого спільного з кібербезпекою. Тепер пекло закінчиться», – розповів він.

Крім того, міністр додав, що вони будуть інформувати про трансформацію органу.

Нагадаємо, 12 жовтня 2019 року Кабінет міністрів України звільнив главу Державної служби спеціального зв'язку та захисту Леоніда Євдоченка. Держспецзв'язок забезпечує функціонування і розвиток державної системи урядового та конфіденційного зв’язку, опікується кіберзахистом, телекомунікаціями, радіочастотним ресурсом України тощо. Їй підпорядковується Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення – державне підприємство, яке розповсюджує телевізійний і радіосигнал, обслуговує передавачі телеканалів і радіостанцій.

Фото: Михайло Федоров / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду