У фракції «Слуга народу» розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами - ЗМІ

У фракції «Слуга народу» розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами - ЗМІ

29 Серпня 2019
3501
29 Серпня 2019
19:49

У фракції «Слуга народу» розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами - ЗМІ

3501
У фракції начебто обрали трьох спікерів, які можуть говорити журналістам, що вважатимуть за потрібне - це Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко і Давид Арахамія.
У фракції «Слуга народу» розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами - ЗМІ
У фракції «Слуга народу» розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами - ЗМІ

Про це повідомляє «theБабель» з посиланням на одного з керівників фракції.

За словами співрозмовника видання, у «Слузі народу» визначили групу з 50 депутатів, яким дозволяється ходити по ефірах.

«Для них у щоденному режимі готують тези для коментування. Цим займається група, куди входить [Олександр] Корнієнко, Микита Потураєв, технолог Денис Семенов і нардеп Євгенія Кравчук. З боку Офісу президента туди входить Кирило Тимошенко, — це потрібно для того, щоб позиція фракції збігалася з позицією офісу президента, тому що багато речей робляться з коліс», - зазначило джерело.

При цьому більше половини депутатів фракції начебто «не горять бажанням спілкуватися з журналістами» через незручні питання.

«Для них це спілкування почалося в Трускавці з "іспитів" по статтям Конституції і питань про весільного фотографа, але готові спілкуватися з журналістами, якщо вони ставляться коректно», - зазначив співрозмовник видання.

Повідомляється, що 28 серпня депутатам від «Слуги народу» нібито роздали тези, як правильно відповідати на запитання преси.

Зокрема, на питання «з ким створить коаліцію "Слуга народу"» пропонується шість варіантів відповідей, серед яких «ми отримали мандат від українського народу. 254 мандата, народ поклав на нас відповідальність за результат», «ми відмовляємося від формування коаліції за принципом розподілу портфелів і посад, сфер впливу», «якщо якісь депутати приєднаються до голосувань за наші законопроекти - ми будемо це вітати».

Депутатам також рекомендують вивчити точну назву свого комітету і підготувати коротке пояснення, чому саме в цьому комітеті вони будуть працювати, повідомило джерело. Серед варіантів відповідей пропонуються: «тому що у мене на окрузі з цим пов'язана така проблема», «бо я займався цим раніше», «тому що я хочу змінити щось у цій сфері».

У відповідь на питання про кадрові призначення у Кабміні пропонується говорити: «всі призначення ЗМІ дізнаються в момент подання кандидатур відповідно президентом і прем'єром». Таку відповідь сьогодні повторювали журналістам багато депутатів «Слуги народу», пише «theБабель», і в такому ж ключі відповідав голова партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Про зарплату депутатів порадили говорити так: «це менше, ніж отримує менеджер середньої ланки у великій компанії»; «під час каденції депутат не повинен думати, де б заробити грошей».

Депутатам, які займалися бізнесом, радять виділяти наступне: «я маю все, що потрібно, щоб гідно жити. Мені не потрібні яхти, літаки, відпочинок на Мальдівах. Ми йдемо сюди не гроші заробляти, а змінювати Україну».

На питання щодо помічників радять говорити, що люди готові працювати за невеликі гроші (середня зарплата помічника 19 тисяч гривень), згадувати про волонтерів, студентів і активістів.

У розмові про першочергові завдання рекомендується акцентувати увагу на відновленні довіри, економічному зростанні та боротьбі з корупцією.

Про загиблих на Донбасі бійців рекомендується відповідати так: «ми несемо відповідальність перед тими, хто загинув за нашу незалежність», «29 серпня обраний Днем пам'яті захисників України, тому що в цей день в Іловайському котлі загинуло чи не найбільше бійців за весь час війни на Донбасі».

Нагадаємо, 29 серпня до ЗМІ потрапила особиста переписка з нецензурною лайкою депутата від «Слуги народу», засновника клініки «Борис» Михайла Радуцького. Згодом журналісти сфотографували другий діалог депутата, де він радився, чи можна зняти цю новину з сайту.

Зазначимо також, що нещодавно обраний депутат Максим Бужанський («Слуга народу») назвав журналістку Ольгу Духніч «тупою вівцею». Сам депутат, наскільки відомо, не вибачився, проте отримав підтримку іншого депутата-мажоритарника від «Слуги народу» - Олександра Дубінського. Партія вибачилася перед журналісткою НВ за «неетичне» висловлювання Бужанського, але зазначила, що «розуміє його реакцію». І надалі керівництво партії та фракції попросило журналістів «утримуватися від оціночних суджень».

На початку серпня 2019 року глава Офісу президента України Андрій Богдан заявив про свою політичну силу «Слуга народу»: «ми спілкуємось із суспільством без посередників, без журналістів». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду