Володимир Бородянський став радником Володимира Зеленського

Володимир Бородянський став радником Володимира Зеленського

29 Липня 2019
4847
29 Липня 2019
12:48

Володимир Бородянський став радником Володимира Зеленського

4847
Президент України Володимир Зеленський призначив своїм позаштатним радником Володимира Бородянського, колишнього директора холдингу StarLightMedia і ексгенерального директора телеканалу СТБ.
Володимир Бородянський став радником Володимира Зеленського
Володимир Бородянський став радником Володимира Зеленського

Про це повідомляється в указі від 29 липня, оприлюдненому на сайті президента.

«Призначити Бородянського Володимира Володимировича Радником Президента України (поза штатом)», – йдеться в документі.

Володимир Бородянський у Facebook уточнив, що буде радником президента з гуманітарних питань.

«Нині моя посада – радник президента з гуманітарних питань. Як це бачу: можливість зробити і реалізувати задуми та стратегії, які докорінно змінять гуманітарну галузь в Україні. Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі і прозорі KPI їх роботи. А закордонним – ті умови, що стимулюватимуть до праці тут. Ті умови, за яких Україна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проєкту», – зазначив він.

За його словами, зараз завдання президента полягає в створенні гуманітарної стратегії, формуванні конкретної програми дій, підґрунті для зміни законодавства та появі нового, трансформуванні інфраструктури гуманітарної сфери відповідно до затвердженої парламентом стратегії.

Крім того, Володимир Бородянський уточнив, що цим займатиметься команда робочої групи, яку він добиратиме «з найкращих професіоналів індустрії, у якій за кожним напрямком буде закріплений окремий куратор». Новий радник глави держави також перелічив ці напрямки: музеї, заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги. Медіа: ЗМІ (ТБ, преса, радіо), соціальні медіа та інтернет видання. Інформаційна безпека (змістовна). Спорт, туризм. Благодійність.

Нагадаємо, з 15 грудня 2018 року Володимир Бородянський, який обіймав посаду директора холдингу StarLightMedia і генерального директора телеканалу СТБ, завершив свою роботу в медіагрупі

Володимир Бородянський очолював медіагрупу StarLightMedia з березня 2012 року. До нього холдингом керував Олександр Богуцький. Обидва топ-менеджери поєднували керування групою та керування своїми каналами – Володимир Бородянський очолював СТБ, Олександр Богуцький – ICTV.

У минулому Володимир Бородянський працював комерційним директором газети «Московский комсомолець в Украине». З 2000 року керував відділом з управління медіаактивами «Альфа-банку» в Україні, відповідав за реалізацію бізнес-проектів Новий канал, «Наше радіо», «Московский комсомолець в Украине». У 2004 році очолив правління телеканалу СТБ, який перейшов у власність Віктора Пінчука. На чолі з паном Бородянським телеканал СТБ поступово переформатувався на розважальний канал і суттєво збільшив свою аудиторію, вийшовши у 2013 році на перше місце в топі каналів за аудиторією «18-54, 50 тис.+».

Фото: Dentsu Aegis Network Ukraine

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4847
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду