Ми прибираємо посередника в спілкуванні з аудиторією, – речниця Зеленського

Ми прибираємо посередника в спілкуванні з аудиторією, – речниця Зеленського

6 Червня 2019
3591
6 Червня 2019
16:01

Ми прибираємо посередника в спілкуванні з аудиторією, – речниця Зеленського

3591
Юлія Мендель, прес-секретарка Президента України Володимира Зеленського, заявила, що Адміністрації президента підтримує свободу слова та поважає журналістів.
Ми прибираємо посередника в спілкуванні з аудиторією, – речниця Зеленського
Ми прибираємо посередника в спілкуванні з аудиторією, – речниця Зеленського

Про це 6 червня вона заявила на засіданні круглого столу «Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення», передає «Укрінформ».

«Ми прибираємо посередника у спілкування з аудиторією, ми можемо бути незалежними, ми можемо розширювати свої контакти і стати більш професійними», – заявила Юлія Мендель, розповідаючи про важливість цифрових медіа.  

Вона також зазначила, що в цифровому світі процеси споживання та усвідомлення інформації постійно змінюються.

«Відтак перед журналістами стоїть колосальна відповідальність щодо того, як подати цю інформації, як її перевірити, як зробити фактчек цієї інформації, ну і те, як перебувати в цій інформаційній конкуренції», – сказала пані Мендель.

За її словами, «медіа і влада ідуть по різні боки однієї дороги».

«Та все ж таки крокують до однієї мети – до єдиної держави», – додала речниця президента.

Нагадаємо, 3 червня президент України Володимир Зеленський призначив своїм прес-секретарем Юлію Мендель. Вона працювала журналістом на телеканалах ICTV, Espreso.TV, «112 Україна» та «Інтер». Стала першою українською журналісткою, яка виграла програму Світового інституту преси (World Press Institute). Була представником The New York Times в Україні. Також співпрацювала з низкою таких іноземних видань та телеканалів, як Politico Europe, VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. Була консультантом з комунікацій у Світовому банку. Стажувалася за кордоном у рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, програми THREAD у Єльському університеті, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

Юлія Мендель також заявила, що журналісти можуть очікувати «на часте спілкування та брифінги» щодо діяльності глави держави.
Телекомпанія CNN розповіла, що газета The New York Times допустила конфлікт інтересів, надрукувавши низку статей Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь в конкурсі на посаду прес-секретаря новообраного президента України Володимира Зеленського.

Фото: iod.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3591
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду