detector.media
02.08.2019 11:16
Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ
Бердинських повідомила, що фото нібито заяви Андрія Богдана отримала з ОПУ
Журналістка «НВ» Крістіна Бердинських повідомила, що фотографію нібито заяви голови Офісу президента України Андрія Богдана про відставку отримала від офіційної особи в ОПУ.

Про це вона написала на сайті «НВ».

«З президентського офісу я отримала фотографію нібито заяви Богдана з проханням "його звільнити за власним бажанням з моменту бажання". Я б ніколи в житті не опублікувала цей папірець, якби не отримала його від офіційної особи», – розповіла Крістіна Бердинських.

Вона додала, що Андрій Богдан відмовився коментувати їй цю інформацію.

«З ситуацією же з Богданом, його відставкою або не відставкою, очевидно, що немає нічого хорошого. Це прикол і стьоб над традиційними медіа, а також введення в оману виборців. Демонстрація їм, що не вірте нікому, тільки нашому Телеграма та Інстаграму. Постправда в чистому її прояві», – резюмувала журналістка.

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Української правди» (видання теж опублікувало цю інформацію з посиланням на джерело) Севгіль Мусаєва підтвердила, що їх співрозмовник міг володіти цією інформацією, бо працює в Офісі Президента України.

Вона додала, що згодом виявилося, що інформацію про нібито відставку Андрія Богдана всім виданням, а саме: «Українській правді», «Інтерфаксу-Україна», «НВ» та «Дзеркалу тижня», надав один співрозмовник.

Нагадаємо, 1 серпня агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що глава Офісу президента України Андрій Богдан нібито написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. При цьому у розпорядженні журналістки НВ Крістіни Бердинських з’явилася начебто заява Андрія Богдана. Водночас «Наш.Максі-ТВ» повідомив, що замглави Офісу президента Руслан Рябошапка спростував інформацію про відставку Богдана.

Наприкніці липня заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що інтернет і телебачення – це головний спосіб комунікації для Офісу президента. За його словами, «люди не хочуть дивитися президента на прес-конференціях, в інтерв'ю телеканалам, ЗМІ, під час коротких прес-підходів. Вони хочуть слухати його безпосередньо - в камеру, хочуть прямої розмови з президентом».

6 червня Юлія Мендель, прес-секретарка Президента України Володимира Зеленського, заявила: «Ми прибираємо посередника у спілкування з аудиторією, ми можемо бути незалежними, ми можемо розширювати свої контакти і стати більш професійними».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY