Суд заблокував доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua

Суд заблокував доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua

31 Липня 2019
8114
31 Липня 2019
11:10

Суд заблокував доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua

8114
Печерський районний суд Києва 23 липня ухвалив рішення про обмеження доступу до платформи для блогерів Еnigma.ua.
Суд заблокував доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua
Суд заблокував доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua

Про це повідомляється на сайті ресурсу.

Зазначається, що в повідомленні від провайдера «Фрінет» про блокування спершу вказувалося, що платформа заблокована «на підставі указу Президента України від 15 травня 2017 року» (цим указом також блокується доступ до російський ресурсів – VK, Yandex. Mail.ru тощо).

Зараз текст повідомлення змінений: «Доступ до цього ресурсу обмежено відповідно до вимог чинного законодавства та/або рішення суду».

Згідно з повідомленням, до блокування сайту також приєдналися провайдер «Тріолан» та низка мобільних операторів. Натомість компанія «Київстар» уже оскаржила цю ухвалу.

«Ухвала вимагає блокувати нас майже на всіх великих провайдерах, у тому числі мобільних, через що в більшості наших користувачів вже почалися проблеми з доступністю сайту», – йдеться в повідомленні.

У Еnigma.ua стверджують, що причиною блокування стало розміщення матеріалу з назвою «В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОПГ для боротьби з правозахисниками».

«Ми вже звернулися до адвокатів і через суд будемо відміняти цю ухвалу та вимагати покарання для тих, хто вирішив заблокувати сайти через кримінальну справу, яка не має жодного відношення до ресурсів та їх власників. На час, поки ця ухвала діє, ми будемо змушені використовувати резервний домен https://enigma.club для того, щоб не зникнути повністю з інформаційного простору та не втратити нашу аудиторію», – наголошується в повідомленні.

Крім того, рішенням судді Печерського райсуду Сергія Вовка було обмежено доступ до близько 20 сайтів, при цьому їх власники не були про це попереджені.

Нагадаємо, у травні 2017 році із запровадженням санкцій РНБО та Президент зобов’язали інтернет-провайдерів блокувати доступ до російських соціальних мереж «Вконтакте» і «Одноклассники», інтернет-порталу «Яндекс» і його сервісів, а також поштового сервісу Mail.ru, ресурсів виробників програмного забезпечення «Лабораторія Касперського», «Доктор Веб», 1С та інших.

У травні 2018 року санкційні списки РНБО та Президента було розширено. За підрахунками «Детектора медіа», під новими санкціями у списках юридичних і фізичних осіб опинилися 198 сайтів і веб-ресурсів із Росії та з окупованих територій України, а також три українські інтернет-ресурси. Зокрема, від інтернет-провайдерів вимагається блокувати 43 веб-сайти російських медійних компаній — телеканалів, деяких радіостанцій, медіахолдингів, інформаційного агентства «Россия сегодня» («РИА Новости»), 40 веб-ресурсів і сервісів, пов’язаних із російською платіжною системою Webmoney та системою управління бізнесом Capitaller, та 115 веб-ресурсів із окупованих Криму та ОРДЛО. Також під вимогу блокування потрапили три українські інтернет-ресурси: «РИА Новости Украина» (rian.com.ua), «Экономические известия» (eizvestia.com) і «Український бізнес-портал» (ubp.com.ua).

 

Фото: Еnigma.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду