Порошенко ввів у дію санкції проти «Яндекса», mail.ru, російських соцмереж, програмних розробників і телерадіокомпаній (ДОПОВНЕНО)

Порошенко ввів у дію санкції проти «Яндекса», mail.ru, російських соцмереж, програмних розробників і телерадіокомпаній (ДОПОВНЕНО)

16 Травня 2017
22948
16 Травня 2017
11:05

Порошенко ввів у дію санкції проти «Яндекса», mail.ru, російських соцмереж, програмних розробників і телерадіокомпаній (ДОПОВНЕНО)

22948
15 травня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники».
Порошенко ввів у дію санкції проти «Яндекса», mail.ru, російських соцмереж, програмних розробників і телерадіокомпаній (ДОПОВНЕНО)
Порошенко ввів у дію санкції проти «Яндекса», mail.ru, російських соцмереж, програмних розробників і телерадіокомпаній (ДОПОВНЕНО)

Відповідний документ розміщено на офіційному сайті президента.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». – йдеться в документі.

У списку санкцій 468 юридичних осіб та 1228 фізичних осіб. Проти юридичних осіб термін санкцій продовжується на 1-3 роки, проти фізичних – на термін 1-5 років, а також безстроково.

До списку компаній потрапили: ТОВ «Мэйл.ру груп» (ООО «Мэйл.ру груп»), ТОВ «Мейл.ру Україна», ТОВ «ВКонтакте» (ООО «ВКонтакте»), ТОВ «В Контакті», ТОВ «Яндекс» і ТОВ «Яндекс.Україна», а також низка компаній-розробників програмного забезпечення та айті-компаній, у тому числі «Лаборатория Касперского», «Доктор Веб», 1С та інших. Щодо них строком на три роки застосовано низку економічних санкцій.

Зокрема інтернет-провайдерам забороняється надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів і сервісів на доменах Yandex.ru, Yandex.ua, а також ресурсів і сервісів Mail.ru (www.mail.ru), соціально-орієнтованих ресурсів «ВКонтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru), а також сайтів антивірусних компаній kaspersky.ru і drweb.ru.

Також економічні санкції строком на один рік (обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування) запроваджені проти російських телекомпаній «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Росія-24» і НТВ.

А санкції строком на три роки (блокування активів, зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж) - щодо телерадіокомпаній «ТВ Центр», РБК («Росбизнесконсалтинг»), ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», «ТНТ-телесеть», АО «Москва медиа», ООО «РК медиа», Информационный центр радиовещания, искусства и культуры «Вера, надежда, любовь», ООО «Цифровое телевидение», МИА «Россия сегодня», «Национальная медиа группа», ТРК «Петербург», РЕН-ТВ, «Редакция телеканала Совета Федерации», «Общественное телевидение России», ООО «Медиа Контент», ООО «Наше радио», а також щодо кримських російських медійних компаній: ООО «Полуостров Крым», ООО «Промедиа», ООО «Вэйв», та інших.

Указ президента набирає чинності з дня опублікування.

Цим же указом під санкції потрапили 13 іноземних журналістів з Росії, Болгарії, Польщі, Молдови та Німеччини.

Попередні санкції РНБО були запровадежні указом президента № 467/2016 від 17 жовтня 2016 року. Тоді під санкції потрапили 12 журналістів і співробітників ЗМІ, двоє блогерів, чотири російські телеканали і три розробники програмного забезпечення, п’ятеро російських чиновників та семеро діячів ОРДЛО і Криму, дотичних до сфери медіа.

Нагадаємо, раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться. Міністр вважає, що процес закриття ресурсів є недосконалим і має бути врегульований на законодавчому рівні. На думку Юрія Стеця, остаточне рішення про закриття того чи іншого сайту має приймати виключно суд.

В інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» Юрій Стець також заявляв, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але казав про регуляцію в інтернеті.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22948
Читайте також
06.03.2018 12:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 742
17.05.2017 13:09
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
2 662
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталья
2498 дн. тому
Когда уже Порошенко перестанет портить жизнь украинцам????? Когда реально плохо-куда девались идейные с майдана????
Oleksa
2498 дн. тому
Лучше бы он заблокировал себя. работать нужно над проблемами людей а не ахинеей страдать. и делать все для того что бы люди сплотились.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду