Катерина Гандзюк посмертно стала лауреаткою міжнародної премії Ukrainian ID Award

Катерина Гандзюк посмертно стала лауреаткою міжнародної премії Ukrainian ID Award

11 Червня 2019
1639

Катерина Гандзюк посмертно стала лауреаткою міжнародної премії Ukrainian ID Award

1639
Активістці Катерині Гандзюк посмертно присудили щорічну міжнародну премію Ukrainian ID Awards «за незламне прагнення до справедливості та громадянську гідність».
Катерина Гандзюк посмертно стала лауреаткою міжнародної премії Ukrainian ID Award
Катерина Гандзюк посмертно стала лауреаткою міжнародної премії Ukrainian ID Award

Про це повідомляється на сайті премії.

Нагороду буде передано батьку активістки Віктору Гандзюку. Крім того, нагородами відзначили Фундацію родини Богдана Гаврилишина «за вагомий внесок у гуманізацію суспільства» та Іллю Бондаренка «за примноження культурного капіталу».

Церемонія нагородження лауреатів премії відбулася в Каневі на Тарасовій горі в рамках Міжнародного економічно-гуманітарного форуму Ukrainian ID.

Нагадаємо, напад на громадську активістку і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк було скоєно напад 31 липня 2018 року - її облили сірчаною кислотою. 4 листопада стало відомо про її смерть. Увечері того ж дня у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

6 листопада 2018 Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. ТСК перевірятиме відомості та хід розслідування правоохоронними органами нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що знає прізвище людини, яка замовила напад на громадську активістку Катю Гандзюк.

На засіданні Покровського районного суду Дніпропетровської області 3 червня п’ятеро підозрюваних у вчиненні замаху на активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину та погодилися на угоду про визнання винуватості. Сторона обвинувачення просила засудити обвинувачених до таких термінів позбавлення волі: Сергія Торбіна – до 6 років і 6 місяців, Микиту Грабчука – до 6 років, В’ячеслава Вишневського та Володимира Васяновича – до 4 років, Віктора Горбунова – до 3 років.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вироки п’ятьом підозрюваним у вчиненні замаху на активістку.

Фото: Ukrainian ID 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1639
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду