detector.media
12.06.2019 13:27
У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо
У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо
Державний комітет телебачення і радіомовлення України повідомив, що на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності в 2019 році претендують 23 твори.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, у номінації «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» – шість публіцистичних творів, опублікованих у газетах «Молодь України», «Українська літературна газета», «Замкова гора» (м. Біла Церква), «Часопис Донеччина» (м. Краматорськ), журналі «Країна». Водночас 13 робіт науковців з Києва, Львова, Запоріжжя надійшло на здобуття премії у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері». Дві журналістські програми телеканалу Дніпровської міської ради «Дніпро TV» змагатимуться за премію у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері». Ще дві радіопрограми, що вийшли в  ефірі UA: Радіо Культура та радіо «Ритм» (м. Рівне) –  у номінації « За кращий твір у радіомовній сфері».

«Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства», – йдеться в повідомленні.

З переліком робіт, поданих на здобуття премії, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Нагадаємо, премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня. Премією відзначаються автори, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію

У серпні 2018 року Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, на якому було визначено цьогорічних лауреатів. Кращою публікацію у друкованих ЗМІ визначено роботу письменника-публіциста Сергія Шевченка «Рік жертв Великого терору: вшануймо пам'ять репресованих». У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув документально-художній фільм «Вогонь самопосвяти», автор якого - режисер, актор, заслужений артист України Петро Авраменко. Премію у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» присуджено колективу авторів, які представляють Національну академію державного управління при Президентові України та Міжрегіональну Академію управління персоналом, за монографію «Державно-громадянська комунікація: шлях від кризи до взаємодії» (ДП «Видавничий дім «Персонал», Київ, 2017). У номінації  «За кращий твір у радіомовній сфері» премію вирішено не присуджувати.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY