Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року

2 Серпня 2018
2035
2 Серпня 2018
19:29

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року

2035
У Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, на якому було визначено цьогорічних лауреатів.
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

За словами голови відомства Олега Наливайка, на здобуття премії претендували 25 творчих робіт у 4 номінаціях. З 2018 року сума премії збільшена з 2 до 10 тисяч гривень у кожній з номінацій.

Найбільшу кількість робіт традиційно було подано у номінацію «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» - 14. У номінаціях «За кращий твір у телевізійній сфері» - 6, «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» - 4. На здобуття премії у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» надійшла 1 робота.

Кращою публікацію у друкованих ЗМІ визначено роботу письменника-публіциста Сергія Шевченка «Рік жертв Великого терору: вшануймо пам'ять репресованих», оприлюднену 27 травня 2017 року в газеті «Дзеркало тижня».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув документально-художній фільм «Вогонь самопосвяти», автор якого - режисер, актор, заслужений артист України Петро Авраменко. Фільм присвячений життю і творчості видатного поета, політичного діяча, науковця Ольжича.

Премію у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» присуджено колективу авторів, які представляють Національну академію державного управління при Президентові України та Міжрегіональну Академію управління персоналом, за монографію «Державно-громадянська комунікація: шлях від кризи до взаємодії» (ДП «Видавничий дім «Персонал», Київ, 2017).

У номінації  «За кращий твір у радіомовній сфері» премію вирішено не присуджувати. 

Нагадаємо, премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня. Премією відзначаються автори, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Склад Комітету з премії імені Івана Франка затверджується наказом Держкомтелерадіо. До нього входять представники Держкомтелерадіо, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України. Також до складу Комітету  включено представників громадськості.

Лауреатами премії свого часу стали Андрій Цаплієнко, Андрій Бенкендорф, Костянтин Стогній, Галина Устенко-Гайдай, Світлана Короненко, Олександр Балабко, Сергій Шевченко, Леонід Мужук, Іван Мащенко, Анатолій Марущак, Володимир Бєлінський та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду