detector.media
31.05.2019 18:53
Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»
Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»
Провадження було відкрито за позовом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до телеканалу «Наш.Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») про анулювання ліцензії на мовлення.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Відповідне рішення 28 травня 2019 року прийняв Окружний адміністративний суд Києва. Він задовольнив клопотання ТОВ «Наша Прага» та зупинив провадження у справі за позовом Нацради, оскільки канал ще оскаржує рішення №385 від 28.03.2019. Саме на його підставі Нацрада звернулась до суду із позовом про анулювання ліцензії.

На каналі вважають, що Нацрада провела позапланові перевірки із порушенням закону.

«Всього таких перевірок з одного й того ж питання за короткий проміжок часу було три. І це не враховуючи проведення моніторингів ефіру телеканалу "Наш.Максі-ТВ", які теж є формою проведення перевірки. Законність та правомірність винесення рішень за результатами таких перевірок на даний час є предметом розгляду у судових справах. Всього на розгляді у адміністративного суду наразі знаходиться 5 позовних заяв від ТОВ "Наша Прага"», - зазначила генеральний директор телеканалу Олена Рудік.

Як писав «Детектор медіа», схожим шляхом у боротьбі за ліцензії йде канал «112 Україна». Нацрада не має можливості самостійно анулювати йому ліцензію, тож йде за процедурою: періодично проводить перевірки, фіксує порушення, застосовує санкції. Кожна з п’яти регіональних компаній «112 Україна» має п’ять попереджень, штраф і позов Нацради до суду щодо анулювання ліцензії за недотримання визначених ліцензіями програмних концепцій. Усі компанії не сплатили штрафів та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій. Нацрада поступово виграє ці процеси, але їх дуже багато, а суди працюють повільно.

Таким чином, компанії втягли Нацраду в нескінченний судовий процес, а розгляд позовів Нацради про анулювання ліцензій заблоковано до моменту вирішення в суді інших справ.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

14 листопада 2018 Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») за самовільне переформатування цього мовника на телеканал «Наш».

6 грудня 2018 Нацрада оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

14 лютого 2019 Нацрада призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Вона виявила, що телеканал не виправив порушень, за які отримав попередження 6 грудня 2018 року, та не привів свою діяльність у відповідність до ліцензії, до чого його зобов’язувала Нацрада окремим розпорядженням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY