Проти «Нового времени» подали ще один позов до суду – Бердинських

Проти «Нового времени» подали ще один позов до суду – Бердинських

17 Квітня 2019
1648
17 Квітня 2019
14:10

Проти «Нового времени» подали ще один позов до суду – Бердинських

1648
Бізнесмен Володимир Галантерник подав до суду позов про захист честі, гідності та відшкодування матеріальної шкоди проти видання «Новое время». Тексту позову наразі немає.
Проти «Нового времени» подали ще один позов до суду – Бердинських
Проти «Нового времени» подали ще один позов до суду – Бердинських

Про це 17 квітня повідомила журналістка цього видання Крістіна Бердинських.

«Володимир Галантерник і хороший знайомий мера Одеси Геннадія Труханова подав позов до Шевченківського райсуду на видання "Новое время"», – зазначила вона.

За її словами, у цьому ж позові відповідачами фігурують народний депутат Мустафа Найєм та активіст Михайло Кузаконь. Журналістка додала, що її стаття про Володимира Галантерника виходила ще в червні 2018 го року.

У прес-службі порталу «Судова влада» у коментарі «Детектору медіа» повідомили, що зараз не можуть підтвердити, чи відповідний позов зареєстрований.

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» подала позовну заяву у Печерський районний суд м. Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» (юридична особа журналу і сайту «Новое время») про захист ділової репутації, зобов’язання спростувати

4 лютого 2019 суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що дозвіл надано через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі журналіста. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти», але «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Свою позицію щодо ситуації висловили члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір», представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір«Ініціатива 34»Посольство США в УкраїніКомітет захисту журналістів.

Журналіст Іван Верстюк повідомив, що готує позов до Європейського суду з прав людини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1648
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду