Олександр Дубінський подав позов до суду з вимогою заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон протягом року після виборів

Олександр Дубінський подав позов до суду з вимогою заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон протягом року після виборів

19 Квітня 2019
2134

Олександр Дубінський подав позов до суду з вимогою заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон протягом року після виборів

2134
Журналіст «1+1» Олександр Дубінський подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, у якому просить заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.
Олександр Дубінський подав позов до суду з вимогою заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон протягом року після виборів
Олександр Дубінський подав позов до суду з вимогою заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон протягом року після виборів

Про це повідомляється на сайті суду.

«Позивач просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів», – йдеться в повідомленні.

Суд отримав позов від журналіста до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про «визнання протиправною їх бездіяльність щодо захисту національної безпеки України».

«Треті особи – Президент Петро Порошенко, Голова АПУ Ігор Райнін, Народний депутат Ігор Кононенко», – зазанчається в повідомленні.

Крім того, Олександра Дубінського просить суд визнати «протиправною бездіяльність Нацполіції та СБУ щодо не вчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вищевказаних осіб».

На разі судом досліджуються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» подала позовну заяву у Печерський районний суд м. Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» (юридична особа журналу і сайту «Новое время») про захист ділової репутації, зобов’язання спростувати

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко 29 березня писав у Facebook про наміри звернутися з позовом до суду проти Петра Порошенка, бо Президент України назвав у Twitter «заляканими» журналістів «1+1» та звинуватив їх у поширенні неправдивої інформації.

Зокрема, пан Порошенко мав на увазі сюжет програми «Українські сенсації», який вийшов на «1+1» 24 березня. Там його звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

Голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», аби «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». І що це позов не проти журналістів, а проти каналу. Радник президента Олег Медведєв повідомив, що в позові не буде матеріальних претензій, а лише вимога спростування поширеної раніше інформації.

10 квітня пан Порошенко, коментуючи конфлікт із Ігорем Коломойським та націоналізацію «ПриватБанку», заявив, що діяльність каналу «1+1» не має нічого спільного з журналістикою.

Варто додати, що кінцевим бенефіціаром «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують із кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Так, за даними проекту «Схеми: корупція в деталях»,  юрист Зеленського Андрій Богдан є особистим адвокатом Коломойського.

Фото: «1+1» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2134
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
иван
1805 дн. тому
Правильно, нужно пока через суд запретить выезд этой банде воров выезд из Украины.Их будет судить народ! Начиная от президента и заканчивая заместителем министра.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду