Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк звернеться до ЄСПЛ

Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк звернеться до ЄСПЛ

27 Лютого 2019
2961

Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк звернеться до ЄСПЛ

2961
Журналіст видання «Новое время» Іван Верстюк повідомив, що готує позов до Європейського суду з прав людини, через рішення Печерського суду Києва про доступ Генеральної прокуратури України до документів редакції.
Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк звернеться до ЄСПЛ
Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк звернеться до ЄСПЛ

Про це він сказав в ефірі «Громадського телебачення».

За його словами, 4 березня спливає термін ухвали, яка зобов’язує видання «Новое время» передати документи та файли з електронної пошти журналіста прокурорам.

Сьогодні суд мав розглянути апеляцію на рішення суду про надання доступу Генпрокуратурі до внутрішніх документів видання «Новое время», однак на засідання не з’явився прокурор ГПУ, тому розгляд перенесли на п’ятницю, 1 березня.

«Генпрокуратура відверто затягує справу, щоб довести все до обшуку, що абсолютно неприпустимо. Ми з моїми адвокатами сьогодні починаємо готувати документи до ЄСПЛ, щоб отримати максимально швидке рішення за прискореною процедурою, яке захистить нас від обшуків і від тиску, тому що надії на українські суди немає», — сказав пан Вестюк.

Нагадаємо, 4 лютого суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що дозвіл надано через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі журналіста. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти», але «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Свою позицію щодо ситуації висловили члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір» , представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір«Ініціатива 34»Посольство США в УкраїніКомітет захисту журналістів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2961
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алекс Кеп
1856 дн. тому
У нас вже пора починати захищатися від "журналістів" хуйлососів і нового виду(передвиборного) коломойососів. На жаль у нас майже немає ЖУРНАЛІСТІВ, а є кілери пера ,які відверто виконують замовлення ХУЙЛА (Сегодня і тд і тп) , або "борці за Україну"на підсосі в олігархів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду