Порошенко дав інтерв’ю трьом українським каналам, CNN та NBC

Порошенко дав інтерв’ю трьом українським каналам, CNN та NBC

28 Листопада 2018
2345
28 Листопада 2018
11:12

Порошенко дав інтерв’ю трьом українським каналам, CNN та NBC

2345
27 листопада Президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю телеканалу «Україна», «Інтер», ICTV та американським каналам NBC і CNN. Говорили про російську агресію проти України в Азовському морі та воєнний стан
Порошенко дав інтерв’ю трьом українським каналам, CNN та NBC
Порошенко дав інтерв’ю трьом українським каналам, CNN та NBC

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зокрема Порошенко повідомив українським каналам, що під час воєнного стану не можуть проводитися вибори президента і в об’єднаних територіальних громадах.

«Я зроблю усе від мене залежне, щоб на наступне пленарне засідання Верховної Ради України підготувати необхідні законодавчі ініціативи, які будуть мати обмежений термін дії до кінця поточного року, які б дозволили провести вибори в об’єднаних територіальних громадах», – сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, як західні партнери реагують на введення воєнного стан, він сказав, що бачить «абсолютну підтримку і розуміння рішень, які були прийняті Воєнним кабінетом, РНБО, Президентом і вчора Верховною Радою». Порошенко повідомив, що мав телефонні розмови з Генеральним секретарем НАТО, Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент також зауважив, що прийнятий 26 листопада Радою закон не передбачає можливості продовження строку воєнного стану президентом без рішення Верховної Ради: «Були абсолютні нісенітниці вчора (26 листопада – ДМ) у Верховній Раді, коли всіх лякали тим, що президент без Верховної Ради продовжить дію воєнного стану ще на невизначений термін. Закон не передбачає таких можливостей. І це була пряма дезінформація. Це була спеціально розв’язана кампанія фейкових новин або дезінформації навмисно для того, щоб збити прийняття цього закону».

Під час інтерв’ю президент наголосив, що Україна буде боротися всіма можливими методами за звільнення українських моряків і зазначив, що надав відповідні доручення відповідним спецслужбам, Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій та посольствам.

Петро Порошенко також розповів, що замовляв розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, однак відповіді не отримав. Тому звернувся до Ангели Меркель, щоб вона провела розмову з Путіним для негайного звільнення українських воїнів і українських кораблів.

В інтерв’ю українським каналам Порошенко наголосив, що після запровадження воєнного стану не будуть застосовуватися жодні обмеження конституційних прав і свобод громадян нашої держави.

«Проводьте концерти, ходіть у банки. Не треба бігти до крамниць і скупати сірники та сіль... Ніяких обмежень на зняття депозитів, операцій з обміну валют, поїздок за кордон для українських громадян не буде», – сказав він.

Глава держави також повідомив, що у разі здійснення РФ агресії буде проведена часткова мобілізація до війська.

Під час інтерв’ю американському каналу CNN президент говорив про реакцію світових лідерів на російську агресію проти України. Зокрема, він подякував керівництву НАТО, Європейського Союзу, США, інших країн-партнерів за солідарність з Україною.

«Це дуже небезпечний прецедент і ми маємо забезпечити міжнародну реакцію, тому що завтра будь-яке міжнародне судно може бути піддано нападу. Ми не можемо більше з цим миритися», – сказав він.

Під час інтерв’ю каналу NBC президент закликав Росію піти з України та висловив сподівання, що на саміті Великої двадцятки (G20) Президент США Дональд Трамп звернеться з цим закликом до президента Росії Путіна.

Він також зауважив, що як один із можливих варіантів підтримки України може бути захід кількох суден НАТО в Чорне море, «бо це мета глобальної безпеки».

Зазначимо, що інтернет-видання «Українська правда» обурилося тим, що інтерв’ю «проводиться за звичною схемою».

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони на засіданні опівночі 26 листопада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану на 60 діб. 26 листопада Президент України своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні. Рішення РНБО передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці.

Міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець на засіданні РНБО повідомив, що воєнний стан не передбачатиме жодних обмежень свободи слова. Він також закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації.

Однак поданий на розгляд Верховної Ради указ президента «Про введення воєнного стану в Україні» передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод громадян, зокрема – права на свободу слова.

26 листопада Верховна Рада підтримала внесений Президентом України законопроект № 9338 «Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні"» із правками, озвученими Президентом під стенограму.

Фото: АП та Facebook Миколи Гудковича

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2345
Читайте також
27.11.2018 17:00
Володимир Малинка
Катерина Толокольнікова
Мар'яна Закусило
4 799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду