«Голос України» оприлюднив закон про введення воєнного стану

«Голос України» оприлюднив закон про введення воєнного стану

28 Листопада 2018
2147
28 Листопада 2018
16:00

«Голос України» оприлюднив закон про введення воєнного стану

2147
28 листопада державне видання «Голос України» опублікувало закон про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», ухвалений народними депутатами ввечері 26 листопада.
«Голос України» оприлюднив закон про введення воєнного стану
«Голос України» оприлюднив закон про введення воєнного стану

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили у редакції видання.

Закон передбачає введення воєнного стану до 14:00 26 грудня у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії. 

Нагадаємо, 28 листопада Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», ухвалений народними депутатами ввечері 26 листопада.

Сьогодні також в газеті «Урядовий кур’єр» було оприлюднено указ президента № 392/2018, яким Президент України затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про внесення змін до рішення РНБО щодо воєнного стану. Новим рішенням РНБО запропонувала президенту запровадити воєнний стан на 30 днів замість 60 днів.

Учора, 27 листопада, в газеті «Урядовий кур’єр» вийшов друком попередній указ президента № 390/2018, у якому РНБО пропонувала президенту запровадити воєнний стан строком на 60 діб.

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони на засіданні опівночі 26 листопада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану на 60 діб. 26 листопада Президент України своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні. Рішення РНБО передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці.

Міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець на засіданні РНБО повідомив, що воєнний стан не передбачатиме жодних обмежень свободи слова. Він також закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації.

Однак поданий на розгляд Верховної Ради указ президента «Про введення воєнного стану в Україні» передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод громадян, зокрема – права на свободу слова.

26 листопада Верховна Рада підтримала внесений Президентом України законопроект № 9338 «Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні"» із правками, озвученими Президентом під стенограму.

27 листопада стало відомо, що РНБО також змінила своє рішення, запропонувавши президенту запровадити воєнний стан строком на 30 днів замість 60.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2147
Читайте також
28.11.2018 13:30
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
4 397
27.11.2018 17:00
Володимир Малинка
Катерина Толокольнікова
Мар'яна Закусило
4 775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду