Рішення РНБО про воєнний стан передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці

Рішення РНБО про воєнний стан передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці

26 Листопада 2018
2355
26 Листопада 2018
15:22

Рішення РНБО про воєнний стан передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці

2355
Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні.
Рішення РНБО про воєнний стан передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці
Рішення РНБО про воєнний стан передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці

Текст указу № 390/2018 оприлюднено на сайті глави держави.

РНБО визнала за необхідне введення в Україні особливого правового режиму «для створення умов з відсічі збройній агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загроз державній незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України». РНБО запропонувала Президенту України ввести воєнний стан в Україні з 14:00 26 листопада 2018 року строком на 60 діб до 14:00 25 січня 2019 року.

Зокрема, Міністерству закордонних справ і Міністерству інформаційної політики доручається невідкладно організувати інформаційну кампанію, мета якої – довести до керівництва іноземних держав, впливових міжнародних політичних, економічних, громадських кіл об’єктивної інформації про черговий акт збройної агресії Російської Федерації проти України.

Служба безпеки України, серед іншого, має вжити невідкладних заходів щодо посилення інформаційної безпеки, а разом з Держспецзв’язку – вжити заходів щодо забезпечення кібербезпеки.

Відповідно до закону «Про правовий режим надзвичайного стану» указ Президента України про введення надзвичайного стану протягом двох днів має бути затверджено Верховною Радою України. Позачергове засідання Верховної Ради заплановано на 16:00 26 листопада.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці прикордонна служба ФСБ Росії атакувала й захопила три українських військових судна, не давши їм пройти в Азовське море. За даними українських військових, шестеро моряків з 23 членів екіпажів поранено, двоє з них – у важкому стані.

Опівночі з 25 на 26 листопада відбулося екстрене засідання Ради національної безпеки й оборони України. РНБО підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану на 60 діб. Верховна Рада має розглянути пропозицію на екстреному засіданні 26 листопада, яке заплановано на 16:00.

Міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець на засіданні РНБО повідомив, що воєнний стан не передбачатиме жодних обмежень свободи слова. Він також закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2355
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду