З дезінформацією необхідно боротися усім світом – Порошенко

З дезінформацією необхідно боротися усім світом – Порошенко

5 Грудня 2018
1240
5 Грудня 2018
10:29

З дезінформацією необхідно боротися усім світом – Порошенко

1240
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами в Івано-Франківській області порівняв антиукраїнську кампанію, розв’язану Росією, з «геббельсівською».
З дезінформацією необхідно боротися усім світом – Порошенко
З дезінформацією необхідно боротися усім світом – Порошенко

Про це йдеться на сайті глави держави.

Президент наголосив на важливості боротися з дезінформацією спільно.

 «Все, що можна зруйнувати, будь-які системи, які базуються на західних цінностях – у Росії наче кістка в горлі. Саме тому зараз ми всі об’єднуємося для того щоб протистояти унікальній політиці дезінформації. Коли використовуються демократичні стандарти для того, щоб зруйнувати демократію, – сказав президент. – І це проблема, яка зараз стоїть перед усім західним світом, включаючи Україну. І ми маємо з цим боротися».

Він нагадав, про заборону трансляції в Україні російських пропагандистських каналів, бо вони не є ЗМІ, «вони є пропагандою ворога».

«Ми будемо співпрацювати, в тому числі і через створення спеціальних трастових фондів, які будуть запроваджувати певні заходи для боротьби з російською пропагандою», – зазначив він.

Президент також звернувся до студентів: «Не дивіться російських каналів. Нічого там правильного не буде».

Нагадаємо, після подій в акваторії Азовського моря в десяти областях України був введений воєнний стан. Російські засоби масової інформації просувають версію про «провокацію з українського боку за підтримки США» в Керченській протоці та висміюють українську армію. 

Водночас Міністерство оборони України повідомляє, що збільшилася кількість російських фейків та вкидів в інформаційному просторі на військову тематику у соціальних мережах та стрічках новин деяких ЗМІ. Міноборони закликає українців перевіряти інформацію.

Медіаексперти радять українцям перевіряти інформацію та користуватися кількома різними джерелами.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду