detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
06.09.2018 16:21
Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні
Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні
6 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення тимчасово, на шість місяців, припинила ретрансляцію британського російськомовного телеканалу RTVI в Україні.

Підставами для такого рішення стали неодноразові порушення українського законодавства, яке Нацрада фіксувала в ефірі RTVI з лютого 2017 року: трансляція фільмів, у яких позитивно висвітлюється діяльність органів держави агресора, трансляція заборонених в Україні фільмів і серіалів, трансляція контенту за участі фігурантів Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Крім того, в програмі «Особое мнение» Нацрада вбачає ознаки порушення статті 28 Закону України «Про інформацію».

За словами членів Нацради, український регулятор неодноразово попереджав правовласника каналу RTVI і його українського дистрибутора – ТОВ «Сонар» - про виявлені порушення та можливе припинення ретрансляції в Україні. Отримував відповіді, що все буде виправлено, але після цього все одно фіксував порушення.

Члени Нацради одноголосно підтримали рішення тимчасово припинити ретрансляцію RTVi в Україні. Про своє рішення вони повідомлять британського регулятора «Офком».

Нагадаємо, що телеканал RTVI входить до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Засновником і першим власником каналу був опозиційний російський олігарх Володимир Гусинський. У 2012 році канал придбав колишній генеральний директор телеканалу «Звезда» Руслан Соколов. Має ліцензію британського регулятора «Офком».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY