«Радио Вести» припиняє співпрацю з частиною колективу та починає трансформацію

«Радио Вести» припиняє співпрацю з частиною колективу та починає трансформацію

3 Квітня 2018
4280
3 Квітня 2018
15:15

«Радио Вести» припиняє співпрацю з частиною колективу та починає трансформацію

4280
Медіахолдинг «Вести Украина» повідомляє про трансформування FM-мовленн та кадрові зміни
«Радио Вести» припиняє співпрацю з частиною колективу та починає трансформацію
«Радио Вести» припиняє співпрацю з частиною колективу та починає трансформацію

Про це йдеться на сайті «Вестей».

«Медиа Холдинг Вести Україна трансформує FM-мовлення "Радио Вести" в повністю цифровий, мультимедійний проект з пріоритетом відеовиробництва. Це дозволить мінімізувати ризики, пов'язані з державним регулюванням частот», – пишуть «Вести».

«У зв'язку з трансформацією і завершенням термінів контрактів» відбулися також зміни в команді радіостанції. Зокрема, припинена співпраця з шеф-редактором радіостанції Андрієм Бліновим

Також радіостанція повідомляє про припинення співпраці ще з деякими співробітниками радіостанції: «Дякуємо Олександру Сотникову, Юрію Калашникову, Вадиму Плачинді, інформаційній службі та усій команді радіо за винятковий професіоналізм і бажаємо успіхів на нових етапах кар'єри». 

Реалізацією проекту з трансформації займатиметься Марина Бердичевська, яка до цього була автором та ведучою програм «Радио Вести».

«Детектору медіа» пані Бердичевська повідомила, що очолила нову мультимедійну редакцію, яка включає в себе сайт, газету та процес трансформування радіо: «Буде повна трансформація, включаючи зміни в колективі».

Вона уточнила, що «Радио Вести» припинило співпрацю не з усією командою, а з її частиною: «Тільки з частиною колективу (радіостанція припинила співпрацю - ДМ). Але це не пов'язано з їхнім професіоналізмом. Ми вдячні всім колегам, просто радіо змінює формат, і 10-годинної лінійки мовлення в FM-форматі поки не буде».

Пані Бердичевська наголосила на тому, що проект змінює редакційну політику.

«Ми докорінно змінюємо редполітіку та стаємо об'єктивним, незаангажованим журналістським проектом, спрямованим насамперед на розвиток діджитал-формату, – розказала вона. – Ми об'єднуємо всі редакції навколо нового конвергентного проекту, який буде використовувати всі можливі формати, – новини, стрім, інтерв'ю, коментарі, лонгріди, аудіо та відеопідкасти. Нова редполітіка буде представлена ​​після 10-го числа. Зараз займаюся її розробкою. Три кити: об'єктивність, оперативність, якість».

Нагадаємо, колишні співробітники «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”»), якому у березні 2017 року Нацрада відмовила у продовженні строку дії ліцензії на мовлення на частоті 104,6 МГц у місті Києві, у листопаді 2017 року повідомили «Детектору медіа», що  не отримали свої зарплати за останні три місяці роботи радіостанції.

Згодом прес-служба медіахолдингу «Вести Украина» надала відповідь на запит «Детектора медіа» щодо заборгованості перед колишніми співробітниками «Радио Вести», у якому повідомили, що «законослухняні» та виплачують зарплату «у строк».

8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Тоді журналісти повідомили, що не можуть потрапити на робочі місця.

Згодом «Комітет захисту журналістів» закликав владу забезпечити журналістам медіа-холдингу «Вести» доступ до роботи, водночас АРМА поскаржилося до Генпрокуратури та Нацполіції на вчинення зокрема в офісі «Вестей» кримінальних правопорушень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4280
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду