Юрій Сидоренко: «У НІСі щодня виходиш на роботу, як на війну»

5 Листопада 2009
100061
5 Листопада 2009
11:49

Юрій Сидоренко: «У НІСі щодня виходиш на роботу, як на війну»

100061
Екс-випусковий редактор новин «Інтера» розповідає про специфіку роботи під керівництвом Іллі Канавіна та причини свого звільнення з каналу
Юрій Сидоренко: «У НІСі  щодня виходиш на роботу, як на війну»

У «Національних інформаційних системах» (НІС) - новинному продакшні медіагрупи «Інтер» продовжуються звільнення, спричинені зміною телевізійних команд. Як відомо, звільнення генерального продюсера Ганни Безлюдної, потягнуло за собою звільнення кількох ключових людей з її когорти, зокрема і головного редактора НІСу Антона Нікітіна.

 

Нові керівники НІСу Лариса Горська, Ілля Канавін, якому джерела ТК приписують повну владу у продакшні,  та Дмитро Белянський почали активно формувати команду, потроху вичищаючи «старі кадри». Сьогодні трудову книжку з компанії забрав Юрій Сидоренко, екс-випусковий редактор «Подробиць тижня». Він погодився відповісти на кілька запитань ТК.

 

- Пане Юрію, чому ви пішли з «Інтера»?

- Не я пішов, а мене пішли. А чому - однозначної відповіді в мене немає. Але я би хотів означити, чому я зголосився на розмову з «Детектор медіаю». Дві причини. Перше - я б не хотів, щоб у подальшому за моєю спиною почалася спекуляція неправдивою інформацією щодо мене та мого звільнення. Друге - я бачу, яка на каналі ситуація: серед журналістів, операторів тощо немає людей, впевнених у своєму завтрашньому дні на каналі. Може здатися, що я кажу так, бо ображений, що мене «пішли», якби не події останніх днів - чергові звільнення. Тому ще дві речі - стосовно ситуації на каналі я висловлююся лише один раз. І навіть здогадуючись, яка реакція на мої слова може лунати з «Інтера», я більше до цієї теми не повернуся. І друге - я свідомо викладаю лише факти, і утримуюсь від їхніх оцінок.

 

А факти такі. Наступного дня після мене, про звільнення повідомили керівникові міжнародного відділу (Наталя Гуменюк - ТК). Повідомив навіть не директор - її попросили зайти у відділ кадрів, а там вже сказали, що з нею прощаються, хоча жодних претензій чи зауважень щодо професійності, наскільки мені відомо, висловлено не було. Навпаки, після довгого стажування за кордоном, два тижні її розпитували, як працює відділ, і ніщо навіть не вказувало на такий поворот подій. Ще факт - у НІСі неодноразово з боку керівництва було заявлено: той, хто хоче працювати, працюватиме, і звільнень не буде. А тим часом звільнення тривають.

 

- Чим зумовлене ваше звільнення з каналу?

- В останню мою робочу неділю (25.10.2009 року) за чотири години до початку «Подробиць тижня» мене відсторонили від ефіру. Чому це сталося - я не маю однозначного пояснення, адже до цього всі недільні випуски були добре оцінені як керівництвом, так і, якщо зважати на цифри, глядачами. Але на тижні загострилися стосунки між мною та Іллею Канавіним (консультант НІСу ), і як наслідок - з Ларисою Горською (директором НІСу), Дмитром Белянським (головою аналітичної служби НІСу) і Олександром Пилипцем (заступник директора НІСу). Не подобалось все. Навіть ті сюжети, які ми з Канавіним обговорювали раніше. Він зі здивуванням «дізнавався», що вони знімаються, і питав, хто давав дозвіл на зйомки. Зокрема, це сюжет про ксенофобію в Україні, який зрештою так і не пішов в ефір.

 

- Тобто це були претензії не до якості сюжетів, а до їхньої тематики?

- Якщо цитувати Канавіна - «у тебя полвыпуска херни». Завважте: о восьмій вечора я подивився програму - усі підводки, написані мною, пішли в ефір. З частини - просто шматки прибрали, і так і лишили, попри те, що з`явилися певні нелогічності.  Тобто якщо там була «херня», то був час її переписати. Але цього ніхто не зробив. Тож або там таки не було «херні», або просто шукали привід для відсторонення.

 

 

 

- А які вимоги висував Ілля Канавін до роботи журналістів?

- Коли він прийшов, один із журналістів поставив запитання, які є претензії до наших новин. Канавін тоді сказав, що претензій у нього немає, є лише певні побажання, які він разом із нами втілить у життя. Після цього (вже минуло кілька днів після звільнення Безлюдної, Нікітіна та ін.) було заявлено, що звільнень більше не буде і всі, хто хоче працювати, працюватимуть. Однак через кілька днів ми дізналися, що звільнили випускових редакторів «Подробиць» Ірину Малихіну, Анжелу Руденко, а слідом за ними - й директора виробництва Андрія Асіна. І вимоги до колективу формувалися поступово. Наприклад, станом на сьогодні випускові редактори не мають права нічого поставити у випуск, якщо це не погоджено з Канавіним. Ще факти - як це було в ситуації з одним з редакторів, вже звільненим. Був сюжет із Верховної Ради, його вичитав не тільки випусковий, а ще й три особи, включаючи консультанта (Канавіна). Сюжет пішов в ефір, а на планірці після ефіру редактора спитали, яким чином у сюжеті з'явився синхрон представника певної політичної сили,  адже цю політичну силу показували минулого тижня. Але ж вони всі читали це до випуску! У мене була інша ситуація: сказали, що хочуть бачити Тимошенко в ефірі, дзвони, мовляв, кожного тижня і домовляйся про інтерв'ю з нею. Коли я минулої середи сказав, що нам дадуть відповідь у неділю, після висування Тимошенко, - довго розпитували, чому це я дзвонив прес-секретарю прем'єра.

 

- Які в Іллі Канавіна були побажання щодо висвітлення політики чи інших тем?

-  Як це формулювалось: це не тема для «Подробиць» чи «Подробиць тижня», вона для них дуже дрібна, і ми її не будемо висвітлювати. Таким чином якісь речі нівелювалися. Наприклад, у «Подробицях» планувався сюжет про примирення бійців УПА та ветеранів Великої вітчизняної війни. Спільний захід колишніх ворогів був того тижня у Львові. Але було ухвалено рішення, що на одній цій події такий сюжет не робиться. Запланували у випуск Б/З, але навіть і його в ефірі не було. Взагалі, ідеологічні моменти доволі часто лунали у приватних бесідах. Зі мною таких було кілька. Під час останньої мені було заявлено, що Україна зацікавлена у тому, щоб оголошувати своїх сусідів ворогами, та більше того - Україна вже двічі воювала з Росією. Я попросив Канавіна уточнити, в яких роках це було. Він відповів: під час чеченської війни та минулорічної грузино-російської. На моє зауваження, що про минулорічну війну нічого не доведено, а у Чечні якщо і воювали українці, то це було у приватному порядку, і Україна як держава у тій війні ніяк не виступала, мені було сказано, щоб я не розводив тут - цитата - «вот этой вашей пропаганды».  Більше до зовнішньополітичних тем зі мною Канавін намагався не повертатися.    

 

- А чи був цей сюжет про пісню «Лідер», присвячену Януковичу?

- У нас ніколи не було наміру присвячувати цій пісні окремий сюжет. Це мав би бути сюжет про те, як передвиборна кампанія стартанула ще до офіційного оголошення про перегони. Я пропонував видати його напередодні початку виборів - 18 жовтня. Пісня «Лідер» (навіть без Тото Кутуньо) мала бути одним із фрагментів, як і щодо блогу Тимошенко. Ще фрагмент - про книгу Тігіпка і ще щось.

 

Як я вже сказав, це однозначно не був сюжет про пісню «Лідер». Можливо, те, що цю пісню планували згадати у сюжеті, зіграло якусь роль у тому, що від нього відмовилися. Можливо, але це не більше, ніж здогадки. Вердикт був таким, що це занадто дрібні теми для «Подробиць тижня». Це було вирішено ще в середу, задовго до ефіру, коли сюжет ще не було написано, змонтовано, а лише набирався матеріал для нього.

 

- А вам пояснили причину вашого звільнення?

- Так. Вони сформулювали це так (я це переказую майже дослівно): у понеділок - кому ми не скажемо, від кого ми не скажемо - був дзвінок від людини, яка займається розміщенням усього чого завгодно за великі гроші на телеканалах. І нібито ця людина, ім'я якої мені не назвали, спитала в іншої людини, - її ім'я мені також не повідомили, - мовляв, «я домовлявся з Сидоренком розмістити за гроші інтерв'ю з Тимошенко на "Інтері", але його відсторонили від ефіру; то з ким мені далі вести розмову?». На підставі цього нібито дзвінка, якого просто не могло бути, мене і звільнили. Коли я питав, чому цій невідомій людині вірять, а у мене навіть не намагаються з`ясувати, було таке чи ні, відповідь Горської була така: «У мене немає доказів, що це було. Але немає доказів, що і не було. Тому я не можу тебе залишити». У відділі кадрів від мене вимагали написати заяву за власним бажанням - інакше, мовляв, звільнять за статтею. Та коли я сказав, що я буду вимагати розслідування із залученням внутрішньої служби каналу, комісії з журналістської етики та якихось видань - або незалежних, або тих, що представляють різні політичні табори (приміром від БЮТу та Партії регіонів), - мені відразу запропонували розійтися полюбовно.

 

- Кажуть, на вашу посаду має прийти Тарас Говдя...

- Мені про це нічого не відомо. Коли я вже оформлював звільнення, мав прийти, здається, Бабич із «Українських новин». Його представили на одній планірці з Панютою.

 

- Чи прийшов на канал ще хтось із російської команди Канавіна?

- Особисто я нікого з російських колег Канавіна на каналі не бачив.

 

- А чим займається новостворена аналітична служба?

- Вони готують інформацію по дню або наступному тижню. Якщо треба - шукають додаткові матеріали для сюжетів. Раніше було все те саме, тільки цим завідувала інша людина.

 

- Чи змінилася структурно робота в НІСі?

- Змінилася. В нас було закрито редакцію «Подробиць тижня» і всі журналісти тепер працюють і на «Подробиці», і одночасно на «Подробиці тижня». Раніше була окрема команда, але Канавін сказав, що він проти цього. Більше того, «Подробиці тижня» були в окремій кімнаті, там окрім журналістів працювали режисери, випусковий та ведучі, але їх звідти виселили - десь, дванадцять людей. Тепер там працюють двоє - директор з виробництва та його заступник.

 

- Така система в НІСі триватиме лише на час виборів?

- Я не знаю. Канавін казав, що в нього контракт до 1 березня. Він це повідомив на одній з планірок, і я не бачу в цьому ніякої таємниці.

 

- Як щодо цієї ситуації налаштований журналістський колектив? Чи багато людей, які хочуть іти?

- Багато журналістів нині шукають можливість кудись піти, може навіть узагалі піти з новин до кінця виборів. Як сказала одна моя колега, найгірше те, що у НІСі ти щодня виходиш на роботу, як на війну; так мало того, що ти воюєш невідомо з ким - так війна ще й на мінному полі, а ззаду в тебе стріляють ті, хто має захищати зі спини. Як на мене, це доволі точний опис того, що нині відбувається в НІСі.

 

- За часів Антона Нікітіна ситуація в НІСі була кардинально іншою?

- І за часів Нікітіна були суперечки про теми та способи їх висвітлення, але завжди можна було або дійти компромісу, або отримати обґрунтовану відмову від нього.  До того ж Антон зі співробітниками розмовляв, по-перше, без матів, а по-друге - на «ви». Ми з ним перейшли на «ти» тільки через півроку роботи. Антон щотижня проводив загальні планірки. Тепер щотижневі зустрічі з колективом відмінено, журналістів збирають дуже рідко. Антон відрізнявся ще й тим, що з ним можна було сперечатися. Він ніколи не казав, що «демократия заканчивается на мне», як висловився Канавін на поки єдиній на моїй пам`яті загальній планірці.

 

- Що ви плануєте робити тепер?

- Я не хочу до кінця виборів повертатися в новини. А там подивимось. Поки що є кілька попередніх розмов, але всі вони не стосуються новин. І це принципово.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
100061
Читайте також
25.02.2010 07:43
Наталія Данькова
21 017
Коментарі
42
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Екс-випусковий
5188 дн. тому
Я розумію тебе, Юро. Вчора тобі ці довбані топи рукоплещуть - і верстка в тебе лялечка, і сюжети вичитані як на вишиваночці... А завтра - "шо за херня в тебе у випуску", "чим ти думав, коли це ставив etc.". (Це, між іншим, спільний блудливий почерк fuckin' moscovian консультантів - канавіних, карташкових і несть їм числа.) А післязавтра, якщо маєш людську і редакторську чуйку, то ліпше йди і сам звільняйся, і бажано публічно - зокрема, як ти. Молодець і - удачі!
enex
5248 дн. тому
ідея зібрати підписи належить аж ніяк не гуменюк, тим більше головним в ціїй акції було не залишити її, а отримати пояснення, за що можна бути звільненим, якщо не за непрофесіоналізм. підвішений стан і непевність нікому не подобаються. до речі, підписалося під листом близько 80 людей, і з них принаймні всім режисерам вже пригрозили звільненням. цікаво, з яким формулюванням в трудовій?
Од
5251 дн. тому
Коваль и Гуменюк друзья. Мордобой-провокация не проходят. Не понял иного... "І книжок в дитинстві не читали". Это кто о ком? Нескромно как-то, неэтично. Неужели всех богов за бороду уже. Это старость... Язвительно? Вспомните: "Спасибо, что губ не свела мне улыбка, над солью и желчью земной..."
ОК
5252 дн. тому
Про що тут дискутувати! Таке враження що попереднє писали Гуменюк та її фани-кореша. Наталка може і непоганий журналіст. Проте як керівник відділу НІЯКА. Все чим вона займається це складає графіки роботи підлеглих та по закордонах їздить. Пам`ятаю Коваля на цій посаді. Людина на своєму місці. І за подіями слідкував і архів міжнародки був найкращий серед усіх телевізійників. А зараз... У інфантильної Гуменюк працюють такі ж "прохвесійні" підлеглі які БЗухи пишуть копіюючи з Вікіпедії. Бо самі нічого про світ не знають. Досвіду немає. І книжок в дитинстві не читали. А щодо того що наша Наташа, мовляв, не з команди Безлюдної... Не варто так відхрещуватися від людини заради посади. Навіть якщо вона вже і не при владі. Все всім відомо про стосунки Гуменюк і Безлюдної і за які такі речі Гуменюк свого часу призначили начальником відділу.
Од
5253 дн. тому
Это полная брехня, что кто-то хотел бы ухода Наташи. Какой идиот может придумать увольнять одного из лучших журналистов-международников страны. Она же умничка, талантище и вообще скромный бриллиант в интеровской команде. Толерантность и ответственность - это те качества которые всегда как наилучше говорят о руководителе среднего звена. Бибисишная школа под куликовским патронатом. Да и вообще о чем речь, за нее говорят ее материалы. А люди тем более... Никакого отношения к "команде Безлюдной" она не имеет. Просто ее ценили за професиональное отношение к работе. И сделает на Интере она еще кучу проектов. И не надо страстей. Никто не поверит, что Хорошковский и Горская "зарежут курицу которая несет золотые яйца")))) Или здесь снова политика вмешалась...
Арина Родионовна
5253 дн. тому
Чудные дела творятся на Интере. Сидоренко пишет про увольнение начальника международного отдела - некой Гуменюк. Так вот. Рано прокукарекали, Юрий. Знакомые из НИСа рассказывают что девушка мертвой хваткой вцепилась в свое кресло. Подбила журналистов собирать подписи в свою поддержку. Мол, оставьте нам Наташу. И втихую - типа она не причем - упрашивала поставить автограф под воззванием к Хорошковскому. Чем всё закончится - пока непонятно. Но это первый случай когда люди из команды Безлюдной не уходили молча, по соглашению сторон, с компенсацией, а зубами держатся за место.
телекритика - интеру
5255 дн. тому
мы-то всегда здесь. лишь бы вы не промолчали
Ода
5255 дн. тому
Неужели и Хорошковский ничего уже не значит? Долги ведь отданы, обиды прощены. А ЛЮБЭ в ящике. Жизнь удалась. Валера свое слово еще не сказал.
ІНТЕР ТОПу
5256 дн. тому
А хто їх питав, вашого Хорошковського-Созановського? Хіба вони щось вирішують?
ИНТЕР ТОП
5256 дн. тому
Чудные дела твои Господи! Кто ж мог подумать, что Хорошок и Созановский согласятся на такого дебильного московского смотрящего как Канавин. Он же инфокиллер недоученый, мокрушных дел мастерок на поляках облажавшийся. (Ведь есть фигуры и посолиднее и талантливее. В белокаменной тоже начудили: ведь все-таки на Украину посылают служить старлея Канавина, а не в магаданскую глухомань) А тот сдуру мудака Пилипца типа шефом новостей - куклой- подставой назначил. Пилипец - это полный пи..липец Интеру, в дружбаны сразу и на спецзаказы выкатил давнюю фсбшную шестеру Цап-Козлиенка систематично теряющегося на афганских наркотрафиках. "Наприклад, у «Подробицях» планувався сюжет про примирення бійців УПА та ветеранів Великої вітчизняної війни. Спільний захід колишніх ворогів був того тижня у Львові. Але було ухвалено рішення, що на одній цій події такий сюжет не робиться. Запланували у випуск Б/З, але навіть і його в ефірі не було. Взагалі, ідеологічні моменти доволі часто лунали у приватних бесідах". А что вы хотели, чтоб Канавин возрадовался примерению. В доверительных беседах он нежно и по отечески журит журналистов за недопонимание агресивного влияния США на Украину и историческо миссии Сталина. "Під час останньої мені було заявлено, що Україна зацікавлена у тому, щоб оголошувати своїх сусідів ворогами, та більше того - Україна вже двічі воювала з Росією. Я попросив Канавіна уточнити, в яких роках це було. Він відповів: під час чеченської війни та минулорічної грузино-російської. На моє зауваження, що про минулорічну війну нічого не доведено, а у Чечні якщо і воювали українці, то це було у приватному порядку, і Україна як держава у тій війні ніяк не виступала, мені було сказано, щоб я не розводив тут - цитата - «вот этой вашей пропаганды". Представляю какой скандал и отпор такие заявления иностранного "консультанта" получили бы на телевидинии Латвии, Эстонии, Литвы, Венгрии,Словакии, Польши, Румынии, Болгарии и т.д. Правда, такие деятели как Канавин и другие россиские гастарбайтеры просто никак не могли бы попасть на работу на первые кнопки ТВ. А в Киеве - творят, что и как хотят, короче, беспредельничают. Таки чуствуется дефицит образования, понятно - спецшкола не Оксфорд:) Беда и в том, что российские ребята живут в мире иллюзий о своей богоизбранности, безнаказанности и перспективе коротать старость на Рублевке зарабатывая на стравливании украинцев и отравлении/промывании их мозгов. Если и начнется новая медиареволюция - то вулкан проснется на ИНТЕРЕ. Уж очень нас за эти годы предавали и использовали. Да и народ собрался толковый:от ведущих до операторов. Мочилова по-одному никто не будет терпеть. Это вам не РТР и не ОРТ, а Украина уж точно никогда не будет РФ. Есть надежда, что Телекритика вспоминая свои лучшие и честные дни 2004 - не промолчит... Даже не смотря на то, что у россиских пацанов контракт то только до марта:)
тимчасовий
5256 дн. тому
Функція Канавіна схожа на ту, що виконував "головний по темникам" у 2004 році. Хто тоді працював, пам"ятає вуйка з вусами у ньюсрумі, на жаль, не можу згадати його прізвище, колоритний чувачок, без візи котрого жоден сюжет не з"являвся в ефірі. Різниця в тому, що тоді кремлівські ідеологи довіряли місцевим кадрам з адміністрації президента, котрою керував путінський кум Медведчук, а зараз надіслали "консультанта" з Москви.
тимчасовий
5256 дн. тому
Інтер від самого початку виконував роль Совінформбюро. На цей канал майже ніколи не потрапляли професіонали, а коли і потрапляли, то ненадовго. Декому з хлопчиків-дівчаток вдалося чомусь навчитися на цьому каналі, все ж таки великі гроші супроводжуються цікавою інформацією, але більшість якою сірістю приходила на інтер, такою з нього і йшла. А теперішній рівень каналу визначає персона "консультанта": птушна сірість Канавін не зустрічає найменшого спротиву.
2 :(
5257 дн. тому
"Коли прийшла Безлюдна і масово звільняла людей - галасу було....А у випадку, коли українських журналістів використовують проти їхної Батьківщини - вони мовчать. Сумно...." Уважаемый, Вы наверно не учли того момента, что на Интере безлюдовские журналисты и остались, сломанные, подчиненные, бездумные, бездушные... Кто из них может поднять тот "галас" (как Вы неуважительно высказались о трудовом конфликте на "первой кнопке страны")? Вы меня извините, но Вы такой странный :)
маас
5257 дн. тому
Бедненький мальчик. А в 2007 году тебе не обидно было? Или ты думал что бывает по-другому?
2Otar
5257 дн. тому
Отар, друг, я ее не вижу(((( Просто я неисправимый оптимист - так должно быть, значит будет рано или поздно. То, что происходит с ТВ сейчас - материализация кошмара "Украина без Кучмы". Никогда не думала, что скажу что скажу подобное))
:(
5257 дн. тому
Цілком погоджуюся з тим, що людині з відверто антиукраїнськими поглядами не просто не можна очолювати будь-яку новинну службу в Україні, а й взагалі не можна перебувати в Україні. Подивіться лише випуски новин переважної більшості російських телеканалів. Так тепер це саме намагаються зробити й у нас. А заяви про участь України в 2-х війнах проти Росії!!! Вдумайтеся, шановні! Мене просто дивує, чому мовчать журналісти Інтера. Коли прийшла Безлюдна і масово звільняла людей - галасу було....А у випадку, коли українських журналістів використовують проти їхної Батьківщини - вони мовчать. Сумно....
Otar Dovzhenko
5257 дн. тому
2e - Цікаво, в чому саме ви бачите таку мітлу та ознаки її наближення.
e
5257 дн. тому
Короче. Юра, удачи! Ты без работы не останешься! А вот поганая метла, которой выметут отсюда всех канавиных, ткаченок и прочий мусор, уже приближается
2 2 Клякса
5257 дн. тому
Жму руку, дружище
2кака
5257 дн. тому
Никуда Сидор не самовыдвигался! Ему времени дали два часа на обдумывание предложения. Не надо искажать факты, вы просто одного почерка там все расеяне, или как? Серость, повторяю - это Канавин! Серый, посредственный ретранслятор точки зрения кремля. Ну-ка, почему не приглашен Парфенов? Он ли не профи? Он как раз профи, потому что работать в информационке - значит быть гражданином этой страны. Ну-ка, чем славен Канавин? Репортажами со слюной изо рта по чеченским событиям? Включениями из Грузии? Тональность помните? Содержание? Этому околорепортеришке должен быть запрещен въезд в Украину - за лживые измышления и инспирирование заведомо ложных посылок. Нон-грата как некоторые расейские его колеги. Приличных россиян не приглашают почему? Потому что они - не едут.
to Клякса
5257 дн. тому
Вы настолько же контужены, насколько и Канавин :))) """"Увы, украинские кадры не особо могут похвастаться "востребованностью" за пределами родины. Чего не скажешь о россиянах. """""" Цитирю Парфенова (Телекритика, 26.10)."""""Кроме того, я бы сюда не переехал. Я считаю, что это странное гастарбайтерство. Надо здесь жить, надо знать язык, надо внутри ситуации находиться и свободно ею владеть. А не заезжим гастролером со знакомой рожей прирабатывать. - ----У вас скептическое отношение к своим коллегам, которые работают на украинском телевидении? - ----Это их выбор. Я говорю о себе. Я считал бы это для себя недопустимым. Я знаю в лицо четырех деятелей современной Украины, и что? Вот с этим багажом прилетать в эфирные дни? Ну что это за работа? """""""""" ***************************************************************************************************************Теперь о Канавине. Тлумачний словник."УКРАЇНОФОБ, -а, ч., іст. Противник, ненависник українців і всього українського; прот. українофіл."
Кака
5257 дн. тому
Юра - достаточно посредственный работник,невнимательный, на эту должность самовыдвинулся.Что вы рассказываете? Он сам себя предложил, а начальство,не имея кого поставить, и согласилось. Своего мнения не имел, выпуск верстать не умел,планировать ничего не мог. Пару недель был с Консультантом прям большим другом.А тут на - поссорились. Работал бы журналистом,хоть толк бы был. Хотя, к нему и как к журналисту были вопросы достаточно часто.
Клякса
5257 дн. тому
лола! про запах вы точно подметили, это я всё культурно да культурно - про "болото", а ведь качество многих украинских новостей действительно попахивает....дерьмецом. ну а для "аааааааааа": что-то вы про "по людям ездят танком, напролом" так поздно очнулись. Где вы были, когда точно также по признанным, кстати, не только в Украине, спецам,ездила на "интере" Безлюдная? Или возмущает, когда задело лишь лично вас? или же как в болоте: там шо-то квакнуло, а волны только сейчас через пару лет до вас дошли и вы тоже решили внести свою лепту? Так это очень как раз и показательно для состояния украинского информационного пространства. Только вот зрителю это всё очень неинтересно и порядком поднадоело!
лола
5257 дн. тому
Юра, спасибі за відверте інтерв"ю. А на тих, хто називає тебе "сірістю" (Клякса) і решту Канавінів і Белянських наплюй з високої дзвіниці. Хай ці бездарі і хами перебісяться в період виборів, а потім, дасть Бог, погонять їх поганою мітлою назад у Москву "толкать" політику партії, бо на більше вони не здатні. Це дійсно дивно, що якісь там двоє зайд диктують новинну політику на найбільшому вітчизняному каналі! І не треба говорити про "високу професійність у тихому українському болоті" (перепрошую за неточне цитування), бо нею і не пахне, а пахне дечим іншим. Запуск "Подробиць тижня" російською з україномовним Панютою - це лише початок. Цікаво, що буде далі?
Клякса
5257 дн. тому
для "интересуюсь": это возможно в любой нормальной развитой и цивилизованной стране, например, в США, в Англии, в Германии, куда на телеканалы и радио приглашаются для работы лучшие профи-кадры вне зависимости от страны их происхождения. Увы, украинские кадры не особо могут похвастаться "востребованностью" за пределами родины. Чего не скажешь о россиянах. А у нас только, пожалуй, Куликов (нынешний ведущий "Свободы" ICTV) "засветился", кстати, без помпы и многогодовых последующих бравых разговоров об этом - порядочный, скромный и умнейший человек. А остальное, говорю Вам и "ааааааааааа", как зритель - блевотина и болото. А в последнее время еще и с тенденциозным поиском везде "руки москвы", даже там, где вообще и близко не то что рука, дыхание Москвы не касалось. Возможно,всё было бы немного иначе, да ведь такие вот "МЭТРЫ", серости и тупости типа Юрика - подставки для парламентского микрофона, оккупировали все без исключения каналы и не допускают туда свежие и зачастую более грамотные новые силы. И стоит только это болото пошевелить, начинается бурное и громкое квакание и какание в адрес тех, кто это болото хоть немного пошевелил. Между тем, зрителю это всё более и более неинтересно, признак: колиество домохозяйств даже "в западенській глубинке", смотрящих "вражеские" и по-вашему непрофессиональные российские телеканалы через спутник
Юре
5257 дн. тому
Фамилии тех, кого еще кроме Вас уволили?
ааааааааааааа
5257 дн. тому
думаю, что проблема даже не в юрие сидоренко, а в том, что сейчас происходит на интере. именно это он и пытался объяснить в интервью. проблема в руководстве ниса и в методах их работы. в отношении к сотрудникам - по людям ездят танком, напролом. а уже если кто-то сопротивляется - от таких избавляются. думаю, что список следующих у них имеется
f
5257 дн. тому
Илюша канавин - человек без лица. Без автономного мозга. Агент Смит. Функция.
интересуюсь
5257 дн. тому
А Сидоренко грамотный журналист, всегда им был. И что важно - имеет гражданскую позицию и национальное самосознание. В голову не только ест, но и использует по назначению. А это для канавиных - оскорбление и вызов )))
интересуюсь
5257 дн. тому
Вдуматься, так просто нонсенс: консультантом (что за зверь такой) информпрограмм первой кнопки Украины - на период выборов президента приглашают гражданина РФ. Про уровень профессиональности известного гбистского сотрудника пропагандиста Канавина вообще молчу. Вот кто серость - так это Илюша. Основная заслуга - ранен на колчаковских фронтах (и в силу того неадекватен) с проимперскими взглядами, которые не считает нужным скрывать. Не налазит на голову. И мы еще говорим об информационной безопасности страны??? Это в какой стане, кроме нашей, вообще возможно? По факту???
Q
5257 дн. тому
Кляксі.: Шановний, я так розумію Вас уповноважили захистити честь і гідність Вашої ж команди:))) Давати оцінки людям, не личить тим, хто своїм рівнем не дотягує навіть до політтехногола Лупана!:)
ааааааааааааа
5257 дн. тому
зачепив ваше гідке, ніяке та непрофесійне інформаційне українське болото - супер!!!! и это говорит человек, который работает в украинском болоте и получает деньги в украине! а может не в украине????а?
aaaaaaaaaaa
5257 дн. тому
новому руководству ниса не нужен выпускающий подробностей недели с мозгами, нужен технарь, вот и все. а у сидоренка всегда и на все было собственное мнение, которoе он не скрывал
Клякса
5257 дн. тому
Роману: а на особистості ніхто і не переходить, була б "особистість", було б що обговорювати...А счиняти галас навколо звичайної сірості, яку випадково виштовхнуло на поверхню в період Безлюдної(як і ще багато кого, хто вже звільнений) і якій (сірості Сидоренку) - вказали на її справжнє місце. Ну, ви мене пробачте... Канавін завинив вам лише тим, що з Росії й зачепив ваше гідке, ніяке та непрофесійне інформаційне українське болото. Це, дійсно, прецедент,але, нажаль, не тенденція!
))))
5257 дн. тому
"полуграмотных, но с очень гибким позвоночником мальчиков, похожих на девочек и девочек вообще ни на что не похожих " Узнаю многих нынешних ТВ-лиц! Время моральных кастратов и профессиональных импотентов.
f
5257 дн. тому
Мне кажется, Юре надо гордиться, что его на ЭТОМ Интере не будет. Я уверена, скоро это беспредельное безвременье закончится, и вместо полуграмотных, но с очень гибким позвоночником мальчиков, похожих на девочек и девочек вообще ни на что не похожих - снова появится спрос на умное, неистеричное, профессиональное, взрослое ТВ. Юра, мы с тобой!
Q
5257 дн. тому
Шановні, а хто мав активно реагувати?????? Команди на "Інтері" давно вже не було. Людей тримали мінімальні заробітки і власні амбіції. Є ще "динозаври" , які спеокійно переживуть еру Казявіна. Зрештою, команди журналістів не має вже на жодному каналі. тепер це називається просто "клуб шанувальників вітчизняного ТБ "
Роман
5257 дн. тому
Все це було передбачувано із моменту призначення Канавіна. Не розумію чому загальна реакція журналістської спільноти, профспілки і працівників каналу була така млява на прихід цього штатного путінського пропагандиста. Всі казали ще рано про щось говорити, потрібні докази і т.п. А тепер виявляється, що щось робити аби змінити ситуацію занадто пізно. 2 Клякса . Перехід на особистості при обговоренні системних проблем (а проблема на Інтері системна) фірмовий стиль CENSORED а-ля Канавін
f
5257 дн. тому
А вот я знаю Юру как очень дельного журналиста, настоящего профи. Надеюсь, он таким и остался. А то что его уволили - просто знак качества. Значит, до сих пор работает головой, значит, не конформист. Держись, Юрка!
И.К
5257 дн. тому
Насколько мне известно, Сидоренко не "предлагал свои услуги" а получил предложение от руководства без времени на обдумывание, потому что надо было приступать к работе. редложение он принял. в чем криминал?
интеррвнутр
5257 дн. тому
"екс-випусковий редактор «Подробиць тижня»" - интересно, а как так, когда программа "Подробности недели" с начала сентября по 1 ноября не выходила? На самом деле, Сидоренко первым начал сотрудничать с "оккупантами" - корреспондент захотел стать выпускающим редактором и предложил свои услуги. Качество его услуг оказалось, мягко говоря, некачественным, да и на "джинсе" запалился по итогу. CENSORED
Клякса
5257 дн. тому
Сидоренко -обычный паркетный журналист, без претензии на знание и владение аналитикой и тому подобное, без особого дара логического мышления, так, просто - говорящая "подставка для микрофона" в кулуарах Верховной Рады. Зато сколько пафосу, кокое самомнение! Скажем , однако прямо, "Интер" можно поздравить с избавлением от очередного псевдопрофессионального балласта, со звездой во лбу при полном отсутствии таланта и профессионализма, и желания хоть как-то развивать свои способности в профессиональном плане. Если еще нашим тут такие вот деятели могут хоть как-то "пудрить" мозги, то для россиян,типа Канавина, подобные и иже с ними личности(и даже те, кто за ними стоит), никакого авторитета не представлют, потому оценивают их исключительно по проф.качествам, и если , извините, "ХЕРНЯ", то она и в Африке - "херня". Рада,что наконец-то Юрику это хоть кто-то честно объяснил, не всю же жизнь прикрывать свой непрофессиональный зад подставами для других.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду