“Українська правда” забула, що таке українська правда

10 Серпня 2005
983

“Українська правда” забула, що таке українська правда

983
Журналісти так зголодніли за свободою слова, що забули про свободу. слова. Важко провести межу між журналістським розслідуванням “Української правди” і адекватною реакцією того, хто робить Правду в Україні. Україна без правди - все одно, що Росія без Путіна. Я не хотів метати каміння в тих, хто метає каміння. Змітати сміття набагато важче, ніж його відроджувати. “Українська правда” забула, що таке українська правда. Під час Помаранчевої революції “Українська правда” була. Правдою.
“Українська правда” забула, що таке українська правда
Але зараз... Притча-анекдот: “Я давно могла розлучитися з Джоном. Так (!), що тобі заважає? Просто я не хочу бачити його щасливим!”. Іноді підсвідомість з нами грає драматично-іронічними жартами, і тоді ми забуваємо про Правду і повертаємо своє нелюдське, ненажерливо-амбітне обличчя. Хтось має великі гроші, хтось – невеликі, хтось - нічого. Знов-таки, хтось iз великих сказав: “Все справедливо, якщо так воно є”. Людина може мати своє бачення справедливості, може навіть обуритися, але тому, хто нагорі (мається на увазі Бог) це байдуже, оскільки все відбувається за його сценарієм. І відбувається те, що відбувається. Ми не навчилися бути вдячними Фортуні не тільки за те, що вона нам дає, але й за те, що відбирає.

Можливо, хтось любить Україну, родину, український народ і має... достаток і навіть сина з крутим БМВ і “навороченою” мобілкою. Тo що тепер? (вже відчуваю реакцію тих, хто скаженіє, але я не ставлю на меті когось розізлити). Спробуємо підняти планку рівня свідомості. Невже “Українська правда” розраховувала на ту верству населення, у якої жаба тисне: “Він має, а я не маю”. Я свідомо абстрагуюся від того факту, що Віктор Ющенко відноситься до найкращих банкірів Європи, а після революції став найпопулярнішою особою у Старому світі...

Все було б так смішно, якщо б не було так сумно. Журналісти так зголодніли за свободою слова, що забули про свободу... слова. Важко провести межу між журналістським розслідуванням “Української правди” і адекватною реакцією того, хто робить Правду в Україні.

Той, хто робить Правду в Україні (необов'язково Президент України) потребує підтримки з боку “Української правди” (вибачте за каламбур, хто розуміє, той збагне). “Син Бога-1”, “Син Бога-2”, “Син Бога-3 з половиною”. Кому це треба? Помаранчевим, синьо-білим? Зрозуміло лише одне: це не потрібно Українській правді. Журналісти, іноді згадуйте, що ви люди, і Президент теж людина, інакше він не був народним.

Читайте також:

Президент готовий до дискусії з журналістами

Прем’єр Юлія Тимошенко закликає журналістів та політиків вибачати один одного

“The Independent” про скандал навколо сина Ющенка: «Влада в Україні просто перейшла від прорадянського олігархату новій еліті»

БЕЗ ПОДВІЙНИХ СТАНДАРТІВ

Ющенко ледь не викинув телефон свого сина

Звернення до Президента України

Журналісти вже навчилися поважати себе, але ще не вміють поважати свою країну

Запитaння „ТК”: Як ви оцінюєте реакцію Віктора Ющенка на публікації в «Українській правді» щодо його сина, Андрія? Поясніть вашу точку зору? Яка б реакція, на вашу думку, була б оптимальною – наявна чи якась інша?

Мыкола Вересень: Реакция журналистов на критику Ющенко слишком жесткая

ВИМОГА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЮЩЕНКА

Лист Віктора Ющенка до "Української правди"

Лубченко: Ющенко дал карт-бланш чиновникам, которые грубят журналистам

Особенности Украинской правды

ЮЩЕНКО ВЛАСНОРУЧ СТВОРИВ СОБІ ПРОБЛЕМУ

Віктор Ющенко про скандал з сином: "Перед мордою того журналіста постав той рахунок, а потім піди в суд!"

Запитання «ТК»: - Протягом двох днів жоден iз телеканалів не повідомив своїх глядачів про скандал у зв'язку з публікацією „Української правди” щодо любові сина Ющенка до дорогих машин, ресторанів, вин тощо. Як ви вважаєте, чому?

Скандал закінчено, забути не виходить

Тільки початок

«Четверта влада» у затінку першої

“Журналіст проти журналістів”

“Українська правда” створила журналістську диктатуру?

Справжні уроки конфлікту, у якому ніхто не програв

Житие вождей: никаких «точек» - тотальный контроль!

Сумніви, сумніви...

Коли б’ють нашого, треба ставати на захист. Відповідь колезі

“Українська правда” допоможе Януковичу виграти вибори?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спецкор журналу “Діловий вісник”, для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду