“Українська правда” допоможе Януковичу виграти вибори?

10 Серпня 2005
970

“Українська правда” допоможе Януковичу виграти вибори?

970
Якщо бюджет тієї чи іншої “мильної опери” розраховано на сто серій, то трьома точно не обійдешся. Тож, скільки ще публікацій” штампуватиме “Українська правда” - важко й уявити. Здається, тема доходів Андрія Ющенка та поведінки його батька по відношенню до журналіста “Української правди” потроху починає відходити на другий план. Адже чимало журналістів, як це не дивно, розуміють, що для населення більш важливими є теми виплати заробітної плати, ціноутворення тощо.
“Українська правда” допоможе Януковичу виграти вибори?
Однак, “УП” це не зупиняє. Шкода, що працівники цього незалежного інтернет-видання не прислухаються до думки колег. І, мабуть, зовсім не читають матеріалів “Детектор медіа”. Хоча, це й не дивно. Треба ж до кінця виконувати роботу, надто - якщо на замовлення. Все інше не має значення. Як-то кажуть, гроші не пахнуть.

Такий висновок мене змушує зробити продовження біблійної епопеї про “Сина Бога”. Якщо раніше, я пояснював скандальні розслідування Сергія Лещенка бажанням знайти сенсацію і прославитися, то відтепер у мене майже немає сумнівів щодо замовного характеру статей журналіста та його колег.

Нещодавно на екранах “Правди” вийшла чергова серія “божественного мила” під номером (цікаве арифметичне збочення!). Якщо перші три частини базувалися на певних фактах, то “одна друга” четвертої - на суцільних плітках і домислах. Відтепер, “правду” шукають коридорами влади, у невідомих юристів тощо. А загалом, так звана, “одна друга” – це своєрідний синтез попередніх серій. Знаєте, як в бразильських серіалах буває – треба нагадати глядачам, що було раніше (раптом хтось проґавив ту чи іншу серію).

Усе це говорить про одне – якщо бюджет тієї чи іншої “мильної опери” розраховано на сто серій, то трьома точно не обійдешся. Тож, скільки ще “одних других” штампуватиме “Українська правда” - важко й уявити.

Утім, повернімося до теми імовірного замовлення на славнозвісні “правдиві” матеріали про приватне життя Андрія Ющенка. Наразі складно сказати, чиє саме це замовлення. Можливо, дійсно ніякого замовлення немає, і “Українська правда” діє за власним бажанням. Принаймні не хотілося б вірити, що видання, засноване Георгієм Гонгадзе, відтепер працює на опозицію, точніше, на колишню владу, яка свого часу і знищила журналіста.

Тож, якими б благими намірами не пояснювала “УП” свої дії, хоче вона цього чи ні, а, фактично, працює на команду Медвечуків-Януковичів. А відтак - робить їм ведмежу послугу, допомагаючи виграти на парламентських виборах. Якщо це, не дай Боже, станеться, і прем’єром зроблять “голубого”, чи то вже “рожевого” лідера, подивимося, про яку свободу слова заспівають “правдиві” журналісти. Думаю, що подібний “лист-вимога” більше не з’являтиметься. І це в кращому випадку.

До речі, якби подібний інцидент стався між Лещенком і Кучмою, гадаю, тодішній ґарант не реагував би емоційно. можливо, навіть віджартувався б. Інше питання – що б сталося із цим журналістом наступного дня.

Тож, схаменіться дорогі колеги, доки не пізно! Адже поняття свободи слова для усіх нас, яких би поглядів ми не дотримувалися, має однакову цінність. Та й, взагалі, читайте частіше “Детектор медіа”, можливо, тоді менше робитимете помилок.

Утім, поки що мусимо констатувати зовсім інше. Автор згаданої частини третьої “однієї другої” про “Сина Бога” стверджує: “Як би хто не думав, крапку в історії з сином Президента ще не поставлено”. Тож, як то кажуть, не розслабляйтеся Вікторе Андрійовичу, “Правда” ще довго мулятиме Вам очі скандальними публікаціями.

Читайте також:

Президент готовий до дискусії з журналістами

Прем’єр Юлія Тимошенко закликає журналістів та політиків вибачати один одного

“The Independent” про скандал навколо сина Ющенка: «Влада в Україні просто перейшла від прорадянського олігархату новій еліті»

БЕЗ ПОДВІЙНИХ СТАНДАРТІВ

Ющенко ледь не викинув телефон свого сина

Звернення до Президента України

Журналісти вже навчилися поважати себе, але ще не вміють поважати свою країну

Запитaння „ТК”: Як ви оцінюєте реакцію Віктора Ющенка на публікації в «Українській правді» щодо його сина, Андрія? Поясніть вашу точку зору? Яка б реакція, на вашу думку, була б оптимальною – наявна чи якась інша?

Мыкола Вересень: Реакция журналистов на критику Ющенко слишком жесткая

ВИМОГА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЮЩЕНКА

Лист Віктора Ющенка до "Української правди"

Лубченко: Ющенко дал карт-бланш чиновникам, которые грубят журналистам

Особенности Украинской правды

ЮЩЕНКО ВЛАСНОРУЧ СТВОРИВ СОБІ ПРОБЛЕМУ

Віктор Ющенко про скандал з сином: "Перед мордою того журналіста постав той рахунок, а потім піди в суд!"

Запитання «ТК»: - Протягом двох днів жоден iз телеканалів не повідомив своїх глядачів про скандал у зв'язку з публікацією „Української правди” щодо любові сина Ющенка до дорогих машин, ресторанів, вин тощо. Як ви вважаєте, чому?

Скандал закінчено, забути не виходить

Тільки початок

«Четверта влада» у затінку першої

“Журналіст проти журналістів”

“Українська правда” створила журналістську диктатуру?

Справжні уроки конфлікту, у якому ніхто не програв Житие вождей: никаких «точек» - тотальный контроль!

Сумніви, сумніви...

Коли б’ють нашого, треба ставати на захист. Відповідь колезі
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
провідний кореспондент «Ділового вісника», для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду