Помер Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна»

Помер Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна»

28 Травня 2024
2392

Помер Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна»

2392
Йому було 63 роки.
Помер Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна»
Помер Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна»

Олександр Мартиненко, засновник та голова «Інтерфакс-Україна», помер на 64-му році життя. Про його смерть повідомив «Інтерфакс-Україна».

«Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" з великим сумом повідомляє про смерть засновника й голови агентства Олександра Мартиненка в Києві у вівторок», — ідеться в повідомленні агенції.

Олександр Мартиненко народився 22 серпня 1960 року в місті Харкові. Закінчив економічний факультет Харківського державного університету. 

Працював молодшим науковим співробітником кафедри планування народного господарства Харківського держуніверситету (1987–1990), кореспондентом, редактором відділу газети «Орієнтир Діп» (1990–1992), головним редактором агентства «Харків-новини» (1992), президентом агентства «Інтерфакс-Україна» (1992–1998), заступником глави (1991) та консультантом (2001) Адміністрації Президента України, прессекретарем Президента України (1998–2001). 

З 2003 року був генеральним директором та кінцевим бенефіціаром «Інтерфакс-Україна». 

Окрім того Мартиненко був секретарем Ради з питань інформаційної політики при Президентові України (2001–2002) та членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення (2002–2003). 

Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня (2022), ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020). З 2010 року - заслужений журналіст України.

«Дзеркало тижня» у повідомленні про смерть Олександра Мартиненка розкрило псевдонім, під яким він багато років співпрацював із виданням. Статті Мартиненка публікувалися під псевдо Олександр Макаров.  

Редакція «Детектора медіа» висловлює співчуття рідним, близьким та колегам Олександра Мартиненка.

Фото: Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2392
Читайте також
28.05.2024 22:07
Катерина Городнича
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду