Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута

Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута

25 Травня 2023
1587

Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута

1587
Письменник п’ять діб не виходив на зв’язок із дружиною. Він провів ці дні «під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі» і отримав контузію.
Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута
Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута

Український письменник та військовослужбовець Артем Чех отримав контузію в боях за Бахмут. Про це повідомила його дружина, письменниця та режисерка Ірина Цілик.

Вона розповіла, що її чоловік в останні дні перебував на позиціях у Бахмуті і майже п’ять діб не виходив на зв’язок.

«Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там, а його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв’язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а "Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!"», — написала Цілик.

За її словами, напередодні Чех вийшов з бійцями з Бахмута, де провів останні «п'ять діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі» і отримав там контузію.

«Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти: мовляв, усе, я на зв’язку. Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку в пачці сигарет», — розповіла режисерка.

Артем Чех — український письменник, журналіст, у 2007 році з книжкою «Цього ви не знайдете в Яндексі» став переможцем всеукраїнського конкурсу «Міський молодіжний роман». Лауреат Літературної премії Гоголя. Автор 9 прозових та нонфікшн-книжок. Головний редактор проєктів «94 дні. Євромайдан очима ТСН» та «Війна очима ТСН». У 2015–2016 роках служив у лавах Збройних сил України.

У 2019 році отримав премію імені Джозефа Конрада. У 2021-му роман Артема Чеха «Хто ти такий» став «Книгою року BBC»

Фото: Артем Чех / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1587
Читайте також
12.07.2023 13:25
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 590
10.07.2023 09:33
Роман Мельник
«Детектор медіа»
6 835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду