Американську журналістку, яка працює медиком в ЗСУ, поранили на передовій

Американську журналістку, яка працює медиком в ЗСУ, поранили на передовій

24 Лютого 2023
2973

Американську журналістку, яка працює медиком в ЗСУ, поранили на передовій

2973
Сара Ештон-Сірілло приїхала до України у березні висвітлювати війну, а у жовтні долучилась до ЗСУ.
Американську журналістку, яка працює медиком в ЗСУ, поранили на передовій
Американську журналістку, яка працює медиком в ЗСУ, поранили на передовій

Американська журналістка Сара Ештон-Сірілло, яка після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну приєдналася до Збройних сил України бойовим медиком, отримала поранення на передовій. Про це Сара повідомила у своєму твіттері.

«У мене поцілили сьогодні вранці. Мої травми незворотні. Я втратила частину руки і маю шрами на обличчі. Але ми виграли бій. І це моє повідомлення одразу після того, як це трапилося», — написала вона.

«Вони не можуть нас вбити, не можуть нам зашкодити. Перемога буде за нами. Це (моя рана) не має жодного значення. Бо ми — Україна. І зрештою Путін одного дня помре. Пригожин помре. І це — невелика ціна за визволення і свободу. Слава Україні!», — каже журналістка на відео.

За кілька годин по тому жінка повідомила, що її госпіталізують.

«Дякую за слова. Мене кладуть у лікарню. З міркувань безпеки я не можу сказати куди.

Сьогодні я зрозуміла дві істини: Я пишаюся тим, що я в ЗСУ. Я ще більше пишаюся тими, хто підтримує Україну на її шляху до повної перемоги. Слава Україні», — додала Сара Ештон-Сірілло.

Сара Ештон-Сірілло приїхала в Україну 4 березня 2022 року, на початку російського вторгнення, щоб висвітлювати питання біженців. Вона згодом оселилася в Харкові, винайнявши квартиру на Північній Салтівці, одній з найбільш бомбардованих частин міста. Певний час вона була офіційною представницею мера селища Золочева на Харківщині.

З Харкова Ештон-Сірілло робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТК, в тому числі брала інтерв'ю у геїв, які воюють за Україну та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТК-людей. Вона виступала на українській службі BBC, щоб обговорити використання російською армією кастрації для тероризування населення України. Ештон-Сірілло також повідомляє про війну у Твіттері та в книзі під назвою «Транс на фронті», опублікованій на Substack.

Вона є також дописувачем видання Resolute Square та неодноразово включалася для CBS News та інших західних медіа з передової в Україні.

У серпні Сара стала цивільною працівницею Міністерства оборони, після чого припинила висвітлювати віну через конфлікт інтересів. У жовтні вона вступила в лави ЗСУ як бойовий медик.

Сара Ештон-Сірілло — трансгендерна жінка. За даними журналу Xtra Magazine, вона є єдиною трансгендерною журналісткою, яка висвітлює вторгнення.

Нагадаємо, 26 січня російські військові, ймовірно цілеспрямовано, обстріляли місцину поблизу Бахмута на Донеччині, де працювали журналісти чеського Суспільного мовника разом з українськими колегами. Журналісти та авто були марковані наліпками «Преса», а перед обстрілом вони бачили поблизу дрон.

Фото: Sarah Ashton-Cirillo / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2973
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду