detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.05.2023 15:00
Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута
Письменник Артем Чех отримав контузію на фронті біля Бахмута
Письменник п’ять діб не виходив на зв’язок із дружиною. Він провів ці дні «під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі» і отримав контузію.

Український письменник та військовослужбовець Артем Чех отримав контузію в боях за Бахмут. Про це повідомила його дружина, письменниця та режисерка Ірина Цілик.

Вона розповіла, що її чоловік в останні дні перебував на позиціях у Бахмуті і майже п’ять діб не виходив на зв’язок.

«Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там, а його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв’язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а "Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!"», — написала Цілик.

За її словами, напередодні Чех вийшов з бійцями з Бахмута, де провів останні «п'ять діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі» і отримав там контузію.

«Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти: мовляв, усе, я на зв’язку. Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку в пачці сигарет», — розповіла режисерка.

Артем Чех — український письменник, журналіст, у 2007 році з книжкою «Цього ви не знайдете в Яндексі» став переможцем всеукраїнського конкурсу «Міський молодіжний роман». Лауреат Літературної премії Гоголя. Автор 9 прозових та нонфікшн-книжок. Головний редактор проєктів «94 дні. Євромайдан очима ТСН» та «Війна очима ТСН». У 2015–2016 роках служив у лавах Збройних сил України.

У 2019 році отримав премію імені Джозефа Конрада. У 2021-му роман Артема Чеха «Хто ти такий» став «Книгою року BBC»

Фото: Артем Чех / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY