16 листопада до звільненого Херсона проведуть ще один престур

16 листопада до звільненого Херсона проведуть ще один престур

14 Листопада 2022
967
14 Листопада 2022
14:50

16 листопада до звільненого Херсона проведуть ще один престур

967
Для участі у турі потрібно зареєструватись та мати акредитацію від Міноборони.
16 листопада до звільненого Херсона проведуть ще один престур
16 листопада до звільненого Херсона проведуть ще один престур

У середу, 16 листопада, відбудеться престур для журналістів до звільненого від російської окупації Херсона. Про це повідомляється на сайті Медіацентру Україна. 

Місце збору – Миколаїв, геолокація буде доступна після підтвердження реєстрації. Організоване пересування з Миколаєва до Херсона буде лише автобусами.

Час виїзду: 08:00

Форма для реєстрації — тут.

У рамках престуру журналісти побачать:

  • місця катувань місцевого населення;
  • роботи з розмінування територій;
  • роботу мобільного сервісного центру, який відновив надання послуг населенню.

Наявність акредитації Міністерства оборони України — обов’язкова.

Приєднатися до туру можна за попередньою реєстрацією. Кількість місць обмежена.

Контактний номер: +380914810004.

Нагадаємо, 13 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України з’явилося повідомлення, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані недійсними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин, здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного та hromadske. Включення з Херсона також було в ефірі каналу «Рада».

Журналістка hromadske Анастасія Станко повідомила «Детектору медіа», що її та колегу Миколу Пастико позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона.

Крім цього, через фоторепортаж зі звільненого Херсона акредитації позбавили фотографа Telegraf UA Євгенія Завгороднього.

В понеділок, 14 листопада, провели перший престур для журналістів до звільненого Херсона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду