detector.media
14.11.2022 14:24
14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона
14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона
Престур організували після того, як кілька медіа позбавили акредитації через несанкціоновані репортажі зі звільненого міста.

У понеділок, 14 листопада, у звільнений Херсон організували престур для журналістів. Про це стало відомо зі свідчень журналістів, які беруть участь у події.

Деякі журналісти нарікають на умови, в яких проводиться тур. Зокрема, за деякими даними, на 200 охочих журналістів було виділено лише 30 сидячих місць у автобусі.

Відтак, як видно з опублікованих в мережі фото, навколо одного автобуса зібрався натовп журналістів, а всередині транспорту були зайняті і місця для сидіння, і проходи.

 

«Вчора позбавили акредитації CNN, SkyNews, Громадське etc, а сьогодні "санкціонований" прес-тур в Херсон виглядає як погрузка в товарняки в порядку черги. На 200 журналістів тільки 30 місць в автобусі. Цілком деструктивна робота комунікаційників ОК "Південь". Привіт, СРСР!», - написала у твіттері журналістка Дарія Гірна.

«Детектор медіа» звернувся по коментар про організацію престуру до представника Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євгенія Єріна, однак наразі наша редакція ще не отримала відповіді.

Нагадаємо, 13 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України з’явилося повідомлення, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані нечинними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів.  Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення працювали й знімальні групи Суспільного та hromadske. Також в ефірі каналу «Рада» було включення з Херсона. 

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. 

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Фото: Сергій Овчаришин, НикВести; Дмитро Шеремет, Новини Приазов'я, Радіо Свобода.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY