«Датагруп» розказала про те, які  зміни стались у Volia після купівлі провайдера

«Датагруп» розказала про те, які зміни стались у Volia після купівлі провайдера

14 Вересня 2022
1812
14 Вересня 2022
18:40

«Датагруп» розказала про те, які зміни стались у Volia після купівлі провайдера

1812
Компанія змінила бізнес-модель провайдера і через це у кілька разів зросла кількість підключень абонентів.
«Датагруп» розказала про те, які  зміни стались у Volia після купівлі провайдера
«Датагруп» розказала про те, які  зміни стались у Volia після купівлі провайдера

Після купівлі «Датагруп» змінила бізнес-модель роботи провайдера Volia та розширила мережу компанії. Про це  14 вересня під час презентації для преси розказав Михайло Шелемба, СЕО «Датагруп»-Volia.

За його словами, раніше Volia працювала з підрядниками, і у цих умовах були втрати серед охочих підключитись до сервісу. Адже підрядники підключали послугу неоперативно.

«Ми взагалі відмовилися від роботи з підрядниками. Ми вважаємо, що свої люди зможуть краще контролювати цей процес та швидше реагувати на запити клієнтів», — сказав Михайло.

Також він позитивно оцінює відмову компанії від співпраці з колекторами. І навіть пригадав історію, коли за кілька тижнів після купівлі Volia його за перевищення швидкості зупинив інспектор і нарікав на таку практику провайдера.

«Ми викупили усі борги у колекторів», — додав Михайло.

Тепер, за його словами, компанія надає послуги за передоплатою. Після цих змін частка підключень на день зросла з 3% до 45%.

Михайло Шелемба також додав, що покращилася якість зв’язку. А саме — збільшилася доступна швидкість, встановили нове обладнання

Також Volia зробила фокус на топовий контент.

 «Ми зрозуміли, що кількість контенту не так важлива, як його якість, тому що кожному клієнту не потрібні сотні каналів, які він не дивиться. Ми зібрали топовий спортивний контент, контент від світових студій, оновили власні канали і маємо одну з найбільших бібліотек легального контенту», — сказав комерційний директор «Датагруп» Святослав Горбань.

Конкретні цифри щодо зміни бази провайдера менеджери не називали, втім зазначили, що основним фактором, який впливає на цей процес, є війна. Найбільше падіння показників спостерігалось у травні, далі ситуація стабілізувалась і почалося зростання. При цьому, приміром, закриття Oll.tv  на кількість абонентів суттєво не вплинуло.

«Ринок залежить від того, де саме розташовані абоненти. І коли ми бачимо, що значна кількість наших громадян виїхала з країни – це 10-15% – то це хороший індикатор того, наскільки знизився у тому числі і ринок», – так Михайло прокоментував прогноз падіння платного ринку.

Щодо кадрових змін у топменеджменті компанії «Датагруп»-Volia Михайло Шелемба зазначив, що команда за цей час не змінилася. Він зазначив, що заступник технічного директора Андрій Валь став технічним директором, а  його попередник Володимир Лутченко перейшов працювати у «Київстар». «Ми  сприймаємо це як визнання заслуг нашої  технічної команди», — сказав Михайло.

Також, за інформацією «Детектор медіа», компанію залишила керівник департаменту управління зовнішніми телевізійними каналами Оксана Веселова, яка перейшла на мультимедійну платформу іномовлення.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року «Датагруп» домовилася про придбання 100% провайдера телекомунікаційних послуг Volia («Воля»). Генеральний директор та акціонер «Датагруп» Михайло Шелемба розказував, що після об'єднання бізнес буде генерувати понад 130 млн доларів виручки та 53 млн доларів EBITDA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду