IT-видання Speka відкрило свою платформу для всіх зацікавлених стати авторами

IT-видання Speka відкрило свою платформу для всіх зацікавлених стати авторами

15 Червня 2022
1459
15 Червня 2022
11:44

IT-видання Speka відкрило свою платформу для всіх зацікавлених стати авторами

1459
Щоб запропонувати для публікації свій текст, достатньо увійти на сайт через власний профіль у Facebook, Google або Telegram, створити допис та відправити його на модерацію.
IT-видання Speka відкрило свою платформу для всіх зацікавлених стати авторами
IT-видання Speka відкрило свою платформу для всіх зацікавлених стати авторами

Українське медіа про IT та підприємництво Speka відкрило свою платформу для всіх, хто зацікавлений стати його автором. Про це Speka оголосила 15 червня.

«Ми відкриваємо UGC-платформу для всіх авторів. Відтепер вам не потрібно відправляти свій текст редакції і чекати, щоб побачити свій допис на speka.media. Ви можете самостійно створювати й вести блоги на Speka, обговорювати важливі для розвитку не тільки ІТ, але й України в цілому, теми, ділитися власними кейсами, досвідом, перемогами і вивченими уроками», – йдеться у повідомленні. 

Катерина Венжик, одна із засновників видання, зазначає, що платформу планували запустити в березні, але «на деякий час її довелося відкласти». Через війну зазнав змін також підхід до самої ідеї платформи.

«Speka задумувалася як дуже мирне, бізнесове медіа. Технології, кейси, HR, трохи фінансів, трохи веселощів. Сподіваюся, в нас ще буде шанс стати таким. Але зараз ми бачимо свою роль в першу чергу в тому, щоб показати, що українське ІТ – це не хлопики зі смузі в коворкінгах, які виїдуть в мирні країни за першої ж можливості.

Українське ІТ – це потужна інтелектуальна та економічна ланка, яка зараз боронить країну на кількох фронтах одночасно: і зі зброєю в руках, і купуючи цю зброю (бо саме створені айтішниками волонтерські фонди – одні з найефективніших), і заробляючи, аби було за що її купувати.

І ми хочемо, щоб українські айтішники говорили не тільки про технології та бізнес-процеси. Ми хочемо, щоб вони говорили про державотворення. Про те, як має виглядати Україна після війни. Як має виглядати управління державою. Економічна політика. Соціальна політика. Їм є що сказати на цю тему. І я сподіваюся, що це буде сказано в нас», – написала Катерина Венжик.

Щоб запропонувати для публікації свій текст, достатньо увійти на сайт Speka через власний профіль у Facebook, Google або Telegram, створити допис та відправити його на модерацію. Також на платформі можна підписатись на публікації окремих авторів.

Про запуск видання Speka стало відомо у вересні 2021 року. Тоді очікувалось, що повноцінно платформа запрацює у листопаді 2021-го. Співінвесторами видання є редактори Катерина Венжик і Роман Судольський, компанії Roosh, NetPeak Group та ще кілька приватних інвесторів, імена яких не розголошують.

Ілюстрація: facebook.com/speka.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду