СБУ: Запровадження надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться

СБУ: Запровадження надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться

23 Лютого 2022
1588
23 Лютого 2022
16:02

СБУ: Запровадження надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться

1588
СБУ: Немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків – мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану.
СБУ: Запровадження надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться
СБУ: Запровадження надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться

У середу, 23 лютого, СБУ звернулась до громадян у звʼязку із пропозицією РНБО запровадити надзвичайний стан в Україні.

У відомстві заявили, що «рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим».

«Ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас єдності, спокою та рішучості. І готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту країни. Заради безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо, перш за все, працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв», – говориться в заяві СБУ.

СБУ додала, що російська ескалація на сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо.

«Усі ці дестабілізаційні фактори знаходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни».

СБУ звертає увагу, що введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані.

«Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку. Так само немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків – мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде відмінено. Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки».

23 лютого 2022 року РНБО звернулась до Верховної Ради з пропозицією запровадити надзвичайний стан по всій території України, крім Донецької та Луганської областей.  

Рада має затвердити запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин. Він запроваджується на 30 днів та може бути продовжений.

Рішення Радбезу ухвалене на тлі повідомлень про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1588
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду