Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»

Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»

24 Лютого 2022
1649
24 Лютого 2022
09:50

Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»

1649
Створити коаліцію президент України збирається зі світовими лідерами — президентами США, Литви, Польщі, головою Євроради, прем’єром Великої Британії.
Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»
Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»

У своєму відеозверненні до громадян Володимир Зеленський розповів, що поспілкувався з лідерами західних країн і разом з ними планує створити так звану антипутінську коаліцію, пише Громадське.

«Зараз нас атакують не тільки бомби, але і фейки. Важливо отримувати правду з офіційних джерел. Сьогодні Росія розпочала вторгнення в Україну. Путін розпочав війну з Україною, з усім демократичним світом. Він хоче знищити мою державу, нашу державу, усе те, що ми будували, заради чого живемо. Звертаюся до українських військових: ми знаємо всю силу ЗСУ. Ви незламні, ви українці. Звертаюся до всіх українців, які зараз на нашій землі: не піддаємося паніці, робимо все, що потрібно для підтримки. До всіх українців за кордоном: ми згуртована сила, зараз ви нам дуже потрібні», — йдеться у зверненні

За словами Зеленського, він вже поспілкувався із президентом США Джо Байденом, прем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном, головою Євроради Шарлем Мішелем, президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Ґітанасом Науседою.

«Ми починаємо створення антипутінської коаліції», — заявив Зеленський. Й закликав світ «закрити для агресора повітряний простір над Україною».

Вранці 24 лютого президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», – сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму.

Фото: скриншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1649
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду