В Україні впроваджено надзвичайний стан

В Україні впроваджено надзвичайний стан

23 Лютого 2022
1677
23 Лютого 2022
21:51

В Україні впроваджено надзвичайний стан

1677
Нові правила діятимуть, починаючи з опівночі 24 лютого на 30 днів на території України, окрім окупованих РФ Донецької та Луганської областей.
В Україні впроваджено надзвичайний стан
В Україні впроваджено надзвичайний стан

Верховна Рада запровадила надзвичайний стан на території України, ухваливши законопроєкт «Про затвердження Указу Президента України "Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України» (№7108). У сесійній залі було зареєстровано 327 народних депутатів.«За» проголосувалим 335 депутатів, не голосували 4.

Нові правила впроваджуються опівночі 24 лютого на 30 днів на всій території України, окрім окупованих Рф Донецької та Луганської областей.

Надзвичайний стан не надто позначиться на щоденному житті українців. Як сказав секретар РНБО Олексій Данілов, йдеться про превентивні заходи для забезпечення стабільної ситуації в країні і роботи економіки. Насамперед, це посилення охорони громадського порядку та «об'єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства», обмеження руху транспорту тощо.

Нагадаємо, сьогодні було прийнято постанову № 7105 про організацію роботи Верховної Ради в умовах надзвичайного або військового стану.

 23 лютого Верховна Рада звернулася до РНБО із пропозицією запровадити на десять років санкції проти депутатів Держдуми Росії, російських політиків та чиновників, причетних до визнання суб'єктності окупованих територій Донбасу.

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» окупованих територій Донбасу.

Після цього Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Дії Росії засудили лідери країн Європи. Президент США Джо Байден назвав рішення Путіна «початком російського вторгнення» і оголосив про запровадження санкцій.

Фото: телеграм-канал Верховної Ради 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1677
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду