Мінфін США запровадив санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2»

Мінфін США запровадив санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2»

24 Лютого 2022
1086
24 Лютого 2022
17:55

Мінфін США запровадив санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2»

1086
Цей крок є ще наступним етапом впровадження санкцій США у відповідь на дії Росії в Україні, сказав президент Джо Байден.
Мінфін США запровадив санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2»
Мінфін США запровадив санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2»

Міністерством фінансів США введено санкції проти компанії-оператора «Північний потік-2» ( Nord Stream 2 AG) та її її виконавчого директора Маттіаса Варніга. Про це повідомляється на сайті відомства

Санкції SDN передбачають блокування активів та ізоляцію від доларової системи. Крім того, Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) на сайті Мінфіну США  опублікувано документ, що передбачає завершення угоди з оператором газопроводу та контрольованими ним компаніями до 2 березня 2022 року.

24 лютого Росія розпочала масштабне вторгнення до України. Президент України Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

Раніше президент США Джо Байден повідомив, що Вашингтон впровадить обмеження услід за рішенням Німеччини зупинити сертифікацію газогону. Цей крок було здійснено після консультацій з США.

«Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового пакета санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я чітко дав зрозуміти, ми без вагань вдамось і до подальших обмежень, якщо Росія продовжить ескалацію», — сказав Джо Байден.

Як він відзначив президент США, своїми діями Путін спонукав міжнародну спільноту відмовитися від російського газу та перейти до використання інших джерел енергії.

22 лютого Німеччина призупинила введення в експлуатацію газогону «Північний потік-2» у Балтійському морі, пише сайт Бі-бі-сі. Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав це необхідним кроком для того, щоб не відбулася сертифікація газогону. Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв повідомив, що після таких дій вартість газу може зрости до 2 тисяч євро за тисячу кубічних метрів.

Нагадаємо, 22 лютого Байден оголосив про запровадження санкцій проти російського суверенного боргу, двох банків та олігархів. Окремо президент США підписав документ про заборону інвестицій та інші торгівельні чи фінансові відносини з окупованими РФ територіями Донбасу. 

23 лютого ЄС ввів санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які проголосували 15 лютого за звернення до президента Путіна визнати незалежність самопроголошених «республік» «ДНР» і «ЛНР».

Також санкції накладено на 27 впливових осіб та установ, причетних до підриву або загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Це члени уряду Росії, банки та представники бізнесу/олігархів, старші військові офіцери та особи, що ведуть дезінформаційну війну проти України. 

Про нові санкційні пакет проти Росії було оголошено після визнання Кремлем неалежності незаконних терористичних угрупувань «ДНР» та «ЛНР». Зокрема, Байден назвав рішення Путіна «початком російського вторгнення» до України.

Фото з фейсбук-сторінки Білого дому

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1086
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду