«Темний день для Європи». Лідери вільного світу про масштабне російське вторгнення до України

«Темний день для Європи». Лідери вільного світу про масштабне російське вторгнення до України

24 Лютого 2022
1854
24 Лютого 2022
09:31

«Темний день для Європи». Лідери вільного світу про масштабне російське вторгнення до України

1854
Джо Байден: Увесь світ молиться за Україну, що страждає від неспровокованої і необгрунтованої атаки Росії (на фото військовослужбовець ЗСУ).
«Темний день для Європи». Лідери вільного світу про масштабне російське вторгнення до України
«Темний день для Європи». Лідери вільного світу про масштабне російське вторгнення до України

У четвер, 24 лютого, Росія розпочала масштабне вторгнення до України, росіяни нанесли ракетні удари по військових об’єктах по всій території держави – від заходу до сходу Україні.

Президент США Джо Байден опублікував заяву у зв’язку з початком Росією повномасштабної агресії проти України.

«Увесь світ молиться за Україну, що страждає від неспровокованої і необгрунтованої атаки російських збройних сил. Президент Путін обрав війну, що завдасть катастрофічні людські втрати і страждання. Лише Росія несе відповідальність за смерть і розруху, яку завдасть ця атака. США і партнери відреагують спільно і рішуче. Світ притягне Росію до відповідальності», – заявив Байден.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав масштабний напад Росії «чорним днем для Європи» і закликав Путіна негайно зупинитися.

«Напад Росії на Україну - це кричуще порушення міжнародного права. Ніщо не може виправдати цього. Німеччина рішучо засуджує цей нерозсудливий вчинок президента Путіна та висловлює солідарність з Україною й українцями. Росія повинна негайно припинити бойові дії. Це жахливий день для України і темний день для Європи», – наголосив Шольц.

Прем’єр Британії Борис Джонсон опублікував заяву у зв’язу з початком Росією повномасштабної війни проти України.

«Я обурений жахливими подіями в Україні і поговорив з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити наступні кроки. Президент Путін обрав шлях кровопролиття і руйнування, розпочавши цей неспровокований напад на Україну. Британія і союзники відреагують рішуче», – заявив Джонсон.

Президент Франції Еммануель Макрон у розмові з президентом Володимиром Зеленським пообіцяв надання економічної, фінансової підтримки, а також оборонного обладнання.

«Франція рішуче засуджує рішення Росії розпочати війну проти України. Росія повинна негайно припинити свої військові дії. Франція солідарна з Україною. Вона підтримує українців і працює зі своїми партнерами та союзниками, щоб припинити війну», – написав Макрон у твіттері.

Макрон підтвердив свою підтримку України та прихильність до суверенітету та територіальної цілісності країни.

«Вони обговорили підтримку, яку Франція вже надала і надаватиме Україні в економічних і фінансових питаннях, а також оборонне обладнання» – йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО та ЄС не залишать Україну без підтримки.

«Незважаючи на зусилля міжнародної спільноти, Україна стала жертвою жорстокого, нічим не спровокованого та невиправданого нападу Росії. Ми співпрацюємо з нашими союзниками з НАТО та ЄС, спільними зусиллями відповімо на жорстоку агресію Росії та не залишимо Україну без підтримки», – написав Дуда у твіттері.

Керівники Європейської ради та Єврокомісії Шарль Мішель та Урсула фон дер Ляєн оприлюднили спільну заяву на підтримку України.

«Ми жорстко засуджуємо необгрунтований напад Росії на Україну. У ці темні часи наші думки з Україною, із невинними жінками, чоловіками та дітьми, що стикнулися з цим непровокованим нападом і нині бояться за свої життя. Кремль за це відповість», – йдеться у заяві лідерів ЄС.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду