detector.media
12.01.2022 13:35
4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим
4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим
Остап Дроздов: Нічого дивного в цьому немає, моя опозиційна риторика явно не вписується в пропагандистський формат провладного ЗМІ.

Нардеп «Слуги народу» та новий власник 4 каналу Олексій Ковальов повідомив про припинення співпраці з ведучим Остапом Дроздовим, який мав в етері мовника авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. Для журналіста рішення Ковальова не стало несподіванкою. 

«4 канал дякує за роботу телеведучому Остапу Дроздову та повідомляє про припинення співпраці з ним», – повідомив Ковальов у фейсбуці.

За словами Ковальова, 4 канал у новому сезоні має сповідувати «посилення об’єднавчих настроїв у суспільстві, патріотичний проукраїнський вектор, рівновіддаленість та нетерпимість до усіх без винятку олігархічних груп».

«Будь-які провокації, що розколюють або розхитують єдність українського народу, є неприпустимими. Так само, як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія. Українці з кожного без винятку регіону сьогодні зобов’язані зконсолідуватися, щоб ефективно (кожен на своєму місці) протистояти як зовнішнім, так і внутрішнім викликам».

Водночас новий власник дійшов згоди щодо продовження партнерства з іншим обличчям 4 каналу – Денисом Бігусом. Програми «Bihus.Info» і надалі виходитимуть в ефірі мовника.

У коментарі «Детектору медіа» Остап Дроздов повідомив, що припинення співпраці з 4 каналом після зміни власника було питанням часу.

«Нічого дивного в цьому немає, моя опозиційна риторика явно не вписується в пропагандистський формат провладного ЗМІ, я провладним журналістом бути не можу апріорі, тому, звичайно, це було питанням часу», – повідомив Дроздов.

Остап Дроздов додав, що після зміни власника колективу мовника оголосили меморандум про невтручання у редакційну політику, який, на думку журналіста, не має жодної цінності.

«В мене був спортивний інтерес, скільки це може продовжуватись (співпраця з мовником після зміни власника, – ДМ). Продовжувалось рівно один етер, на який я запросив Олександра Данилюка, ми говорили про неприпустимість другого терміну президента, про корупцію в ОП, і от, наступного дня одразу є реакція… На цьому телеканалі неможлива будь-яка критична позиція щодо влади апріорі», – каже Дроздов.

Журналіст зауважив, що залишається в професії і з подальшими планами визначиться найближчим часом.

«Можу сказати ствердно – я не збираюся йти з професії, для мене важливо і далі просувати свій суб’єктивно-аналітичний формат».

28 грудня 2021 року стало відомо, що нардеп Олексій Ковальов став засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал). Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб», – актив купили батьки, а потім подарували нардепу. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться.

Коментуючи наявність в етері каналу низки авторських програм, зокрема, Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Фото: Ostap Drozdov/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY