У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника розширювати видання – Анна Миронюк

У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника розширювати видання – Анна Миронюк

15 Листопада 2021
1913
15 Листопада 2021
11:49

У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника розширювати видання – Анна Миронюк

1913
На момент тимчасового закриття видання та звільнення редакції журналісти вже працювали над втіленням україномовної версії сайту.
У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника розширювати видання – Анна Миронюк
У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника розширювати видання – Анна Миронюк

У редакції Kyiv Post не було жодного спротиву ідеї власника Аднана Ківана розширювати видання. Про це колишня журналістка Kyiv Post Анна Миронюк сказала під час дискусії в Українському кризовому медіацентрі.

«У нас не було жодної опозиції ідеї розширювати видання. Суть проблеми в тому, що рішення про розширення Kyiv Post та започаткування нової, україномовної версії було прийняте без доведення до відома самої редакції. Це перше – відсутність транспарентності, проблеми комунікації зі своїми співробітниками.

Друге – це втручання Аднана Ківана в кадрову політику видання та призначення на посаду людей зі свого оточення, тобто пані Олени Ротарі. Призначувати на посаду своїх заступників може лише головний редактор Kyiv Post. Стрибати через його голову та призначати людей, які йому (власнику – ред.) зручні, – це те, що ми засуджуємо. Ми вважаємо, що власники не можуть втручатися в кадрову політику медіа, якими вони володіють», – сказала журналістка.

Анна Миронюк нагадала, що історія мала початок 14 жовтня, коли медіаменеджерка Аднана Ківана Олена Ротарі, яка проживає в Одесі, написала допис у фейсбуці, в якому оголосила себе головною редакторкою україномовної версії Kyiv Post.

«Так наш колектив дізнався, що, перше – у нас відкривається україномовна версія, друге – вона її очолюватиме. В результаті ми як колектив були здивовані, шоковані, не могли зрозуміти, яким чином сталося таке рішення без нашого відома та без відома головного редактора Браяна Боннера. Він казав, що не має до цього жодного відношення», – зазначила журналістка.

Читайте також: 

За її словами, Боннер поїхав на розмову з Ківаном до Одеси, після чого заявив, що ситуацію вирішено, а Олену Ротарі братимуть на роботу на загальних умовах.

«Тоді ситуація здавалося вирішеною. Ми усі погодились, що якщо власник бажає відкрити україномовну версію, ми будемо це робити. Браяном Боннером було опрацьовано певний план дій. Ми придумали, яким чином реалізувати це якнайшвидше, щоб у нас з’явилася україномовна стрічка на сайті вже найближчим часом. Були визначені посади, які треба було заповити.

Ми почали шукати людей на посаду заступника головного редактора, який би відповідав за україномовну версію. Ми пропонували багатьом людям, про це знав весь медіаринок, ми вже займалися реалізацією української версії. Тому хочу наголосити, що всі слова наших опонентів, що команда Kyiv Post якимось чином виступала проти україномовної версії, не відповідають дійсності, тому що був розроблений план із реалізацією цього проєкту», – додала Анна Миронюк.

Нагадаємо, що пані Миронюк також розповіла про тиск на Kyiv Post з боку генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

8 листопада 2021 року Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана. Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Аднан Ківан у коментарі «Детектору медіа» заперечив повідомлення про тиск ОП на видання.

Фото: скріншот трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1913
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду