Kyiv Post під керівництвом Люка Шеньє відновить роботу з 8 грудня

Kyiv Post під керівництвом Люка Шеньє відновить роботу з 8 грудня

7 Грудня 2021
2022

Kyiv Post під керівництвом Люка Шеньє відновить роботу з 8 грудня

2022
Місяць тому з видання пішла значна частина редакції, яка створила нове медіа – The Kyiv Independent.
Kyiv Post під керівництвом Люка Шеньє відновить роботу з 8 грудня
Kyiv Post під керівництвом Люка Шеньє відновить роботу з 8 грудня

Новий виконавчий директор видання Kyiv Post Люк Шеньє написав у фейсбуці, що з 8 грудня медіа відновлює свою роботу.

8 листопада 2021 року видання тимчасово призупинило роботу: власник Аднан Ківан говорив, що медіа перезапускається, натомість редакція стверджувала, що їх звільнили і вони зазнавали тиску.

Під керівництвом Дарини Шевченко звільнена редакція запустила нове медіа The Kyiv Independent.

Шенье  написав, що вони зібрали команду й будуть «створювати об’єктивні новини, аналізувати події, публікувати думки лідерів та розважальні матеріали». Також він вирішив відмовитись від пейволу і залишити весь контент у вільному доступі для якомога ширшої міжнародної аудиторії.

Він перепросив за технічні незручності у читачів, які мали передплату на паперові примірники Kyiv Post або веб-версію. Сказав, що всі користувачі та користувачки з передплатою повинні отримати фінансове відшкодування за той період, поки сайт не працював.

Крім того, у 2022-2023 роках медіа планує запустити версії сайту французькою, арабською, російською, українською та німецькою мовою.

Нагадаємо, що 8 листопада 2021 року власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. 

Із джерел у редакції «Детектору медіа» стало відомо, що працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з’явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк назвала заявою редакції: в ньому йшлося про звільнення всієї команди Kyiv Post. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що неофіційні проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана. Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Аднан Ківан у коментарі «Детектору медіа» заперечив повідомлення про тиск ОП на видання.

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду