Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров

Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров

8 Листопада 2021
2182
8 Листопада 2021
22:28

Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров

2182
Також Никифоров висловив прикре здивування, що в закритті видання звинувачують Офіс президента чи Зеленського особисто.
Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров
Офіс президента здивований новинами про закриття Kyiv Post – Никифоров

Речник президента України Сергій Никифоров написав у своєму фейсбуці, що для Офісу президента новини про закриття видання Kyiv Post стали «такою ж несподіванкою, як і для решти».

Також він висловив неприємне здивування, що «окремі політики та медійники заходилися безапеляційно винуватити в ситуації Офіс Президента або навіть його особисто».

Нагадаємо, що 14 жовтня Олена Ротарі, менеджерка медіа Аднана Ківана – оголосила про вакансії в новому виданні, яке називатиметься «Київ пост» та виходитиме українською мовою. Вона наголосила, що це буде автономне видання з окремою редакцією.  

Тоді Браян Боннер у коментарі «Детектору медіа» підтвердив, що видання запускатиме українськомовний проєкт із такою самою назвою. Планувалось, що Олена Ротарі стане заступницею шефредактора (deputy chief editor) і відповідатиме за українськомовну та російськомовну версії.  

Одеський забудовник Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура у 2018 році

Аднан Ківан – один із найбільших і найстаріших девелоперів Одеси, пише НВ Бизнес. Підприємець має сирійське походження, володіє підприємством Ківан-компані, яке має мережу філій в Єгипті, Нігерії і країнах Близького Сходу. Йому також належить компанія KADORR Group.

Зокрема він побудував в Одесі 46 житлових комплексів «Перлина», а також житлові комплекси з претензійними назвами «Оазис», «Дубаї в Одесі», БЦ «Наполеон», ТЦ «Кадорр», бізнес-центр «Kadorr», бізнес-центр «Французький бульвар», «Kadorr City Mall», торговий центр на Асташкіна, торгову галерею «Kadorr». На ринку його містобудівні проєкти відомі низькою вартістю житлової площі і ігноруванням естетичних норм щодо забудови.

8 листопада Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції для перезавантаження

Журналістка видання Анна Миронюк заявила, що у такий спосіб Ківан намагається позбутись незручних журналістів/ок. Сьогодні колектив видання, прийшовши на роботу, дізнався про своє звільнення. 

Згодом Миронюк повідомила, що вимоги команди — «відновити роботу незалежної редакції Kyiv Post у повному складі або продати Kyiv Post чи передати торгову марку Kyiv Post до рук видання».

Фото: Uatribune

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2182
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду