Люк Шеньє повернувся на посаду генерального директора Kyiv Post

Люк Шеньє повернувся на посаду генерального директора Kyiv Post

11 Листопада 2021
4662
11 Листопада 2021
10:51

Люк Шеньє повернувся на посаду генерального директора Kyiv Post

4662
Громадянин Канади Люк Шеньє вже очолював Kyiv Post з 2016 до 2018 року.
Люк Шеньє повернувся на посаду генерального директора Kyiv Post
Люк Шеньє повернувся на посаду генерального директора Kyiv Post

Власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив «Детектору медіа», що новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє.

За словами Ківана, Шеньє займатиметься наступним етапом розвитку Kyiv Post, зокрема «амбітними планами розширення видання» та «подальшого зміцнення позиції Kyiv Post як глобального голосу України».

«Ми сподіваємося на продовження нашої тісної співпраці з українською та міжнародною спільнотою в майбутні тижні та місяці, оскільки Kyiv Post входить у захопливий новий етап під керівництвом Люка», — повідомив Аднан Ківан.

Люк Шеньє заявив, що отримав запевнення від власника Kyiv Post в тому, що «повага до редакційної незалежності, яку він демонстрував протягом трьох років, залишається незмінною».

«...Я беру на себе цю роль, переконаний, що Kyiv Post відіграє життєво важливу роль у майбутньому України. Я повертаюся в непростий час у 26-річній історії Kyiv Post. Події цього тижня викликали зрозумілу тривогу щодо майбутнього напряму тижневика. Я ціную висловлення занепокоєння, яке пролунало після оголошення в понеділок, і вважаю, що сила почуттів, виражена останніми днями, підкреслює важливість Kyiv Post як флагмана незалежної журналістики та свободи слова в незалежній та демократичній Україні...Пан Ківан, як і раніше, відданий своєму баченню більшого та кращого Kyiv Post. Він також відданий цінностям прозорості та чесності, які визначають Kyiv Post понад чверть століття. Я поділяю це зобов’язання і працюватиму над підтриманням цих цінностей у своїй ролі генерального директора», — заявив Шеньє.

За словами Шеньє, рішення про призупинення випуску газети від 8 листопада було ухвалене неохоче, цьому передував повний розрив відносин зі співробітниками видання «через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post».

«...Моє перше завдання як нового генерального директора Kyiv Post — віддати шану людям, які зробили цей бренд всесвітньо визнаним символом якісної журналістики. Насамперед я хотів би подякувати колишньому головному редактору Браяну Боннеру за його багаторічну працю. Я вважаю, що без перебільшення можна сказати, що Браян Боннер установив стандарти для покоління українських журналістів. Я також висловлюю щиру подяку та глибоку повагу журналістам та іншим співробітникам Kyiv Post. Я розумію, що несподіваний характер оголошення в понеділок був тривожним, і прагну переконатися, що жоден співробітник не залишиться без розумної матеріальної підтримки, незалежно від того, чи хоче він бути частиною розширеної Kyiv Post», — заявив новий гендиректор.

Шенье додав, що найближчими тижнями він сподівається зустрітися з усією командою особисто та обговорити можливість продовження співпраці. Шеньє запевнив, що «Kyiv Post незабаром повернеться» у медіапростір країни.

Громадянин Канади Люк Шеньє очолював Kyiv Post з 2016-го до 2018 року, потім він заснував спеціалізоване агентство PLAN C.

У 2005 році Люк Шеньє заснував у Києві агентство 5th Element Аdvertising, був маркетинговим та цифровим директором MTV Україна. У 2013 році став директором зі стратегії Havas Worldwide в Україні, тоді ж він заснував компанію Titanium Presentations, яка зняла для українського уряду серію промороликів Ukraine. Open for U.

Читайте також:

8 листопада 2021 року Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. 

Із джерел у редакції ДМ стало відомо, що працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з’явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк назвала заявою редакції: в ньому йшлося про звільнення всієї команди Kyiv Post. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що неофіційні проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана.

Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Аднан Ківан у коментарі «Детектору медіа» заперечив повідомлення про тиск ОП на видання.

Одеський забудовник Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура у 2018 році

Фото надане пресслужбою Аднана Ківана

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4662
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду