detector.media
04.11.2021 21:19
У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»
У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»
Асоціація планує створити сайт-дзеркало для своїх читачів.

У четвер, 4 листопада, Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ білоруських користувачів до сайту «Білоруська асоціація журналістів» (БАЖ).

«Незважаючи на блокування доступу з Білорусі, сайт БАЖ продовжить роботу та дякує своїм колегам за довіру. Найближчими днями створимо дзеркало для користувачів із Білорусі», – повідомляє «БАЖ».

Асоціація наразі рекомендує читати її матеріали у соцмережах. 

«Білоруська асоціація журналістів» заснована у 1995 році, об'єднує понад 1300 журналістів, редакторів, фотографів, видавців і є членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів. Також «БАЖ» допомагає білоруським журналістам захищати свої професійні права і стежить за ситуацією в ЗМІ Білорусі.

У червні 2021 року Мін'юст Білорусі розпочав перевірку діяльності «БАЖ», вимагаючи від асоціації надати протягом двох днів «тисячі документів». «БАЖ» назвала вимоги влади необґрунтованими і негайно направила скаргу міністрові юстиції з проханням надати асоціації «адекватні терміни подачі документів».

15 липня Мін'юст Білорусі виніс попередження «БАЖ» через «несвоєчасне надання документів». Правоохоронці опечатали офіс асоціації.

20 липня влада заморозила проведення будь-яких операцій з банківськими рахунками «БАЖ». 27 серпня Верховний суд Білорусі постановив ліквідувати «БАЖ»

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY