Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на фотокореспондента «Букв»

Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на фотокореспондента «Букв»

16 Серпня 2021
3080

Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на фотокореспондента «Букв»

3080
Їм загрожує до п’яти років ув’язнення.
Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на фотокореспондента «Букв»
Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на фотокореспондента «Букв»

Поліція Києва повідомила про підозру двом імовірним нападникам на фотокореспондента «Букв» Олександра Кужельного.

«Порушники спочатку принижували, а потім нанесли тілесні ушкодження фотокореспонденту. За скоєне їм загрожує до п’яти років ув’язнення», – зазначили в поліції.

Нападниками, як зазначають у поліції, виявилися львів’яни 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) КК України, слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину.

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів. За скоєне фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Також співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

Нагадаємо, 14 серпня під Офісом президента відбувалась акція «Зупинимо капітуляцію». Після неї на фотокореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного скоїли напад.

Під час акції, за словами Кужельного, невідомий у балаклаві підійшов до нього, спитав, що він тут робить, та в імперативній формі переконував піти. Після цього фотокореспондент вирішив покинути небезпечне місце, щойно закінчиться захід. 

Але після завершення акції його наздогнала група осіб, яка в агресивній формі вимагала видалення фотографій, зроблених кореспондентом, та застосувала проти нього силу.

Ввечері того ж дня з'явилось відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. Уу поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності.

Фото: zmina.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3080
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду