У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами

У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами

20 Серпня 2021
3679

У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами

3679
На попередження, що за побиття журналіста він може сісти до в'язниці, чоловік у нецензурній формі відповів, що йому «вже однаково».
У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами
У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами

У Житомирі охоронець будинку депутата міськради проганяв журналіста палицею та погрозами, на це звернули увагу в ІМІ.

Інцидент стався 19 серпня. Журналіст програми розслідувань «Антирейтинг» Олександр Крижанівський знімав сюжет біля будинку, який, за його інформацією, належить депутату міської ради та голові бюджетної комісії Юрію Мойсеєву.

Охоронець будинку спочатку проганяв журналіста кулаками та погрозами фізичного насилля, потім взяв до рук палицю. Журналіст попередив чоловіка, що той може сісти до в'язниці, якщо вдарить його. На це охоронець нецензурно відповів, що йому «вже однаково», та продовжив наступати на Крижанівського із палицею.

Відео інциденту опубліковано в телеграм-каналі «Антирейтингу».

«Ми приїхали знімати матеріал для програми про забудови на березі річки Тетерів. Нам стало відомо, що в будинку тут проживає депутат міської ради й голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв. Цю інформацію нам підтвердив охоронець. Також ми люб’язно поспілкувались із сусідом, Леонідом Крігером, який не згадав, хто живе по сусідству. Спочатку охоронець не перешкоджав зйомці, але коли ми спілкувалися телефоном з одним із власників – чоловік налетів на мене спершу з нецензурною лайкою і кулаками, а потім з палицею.

Ніхто не постраждав, я з оператором не ризикували життям і пішли звідти. Поліцію я не викликав. Інформацію про цю ситуацію опублікував у себе в соцмережах, після чого мені зателефонували з прокуратури й повідомили, що відкрили справу. Юрій Мойсеєв у телефонній розмові підтвердив, що вже близько двох місяців живе в будинку, який ми знімали», – розповів журналіст у коментарі «Житомир.info».

Житомирська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо погрози насильством журналісту (ч. 1 ст. 345-1 КК України). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше у Житомирі напали на головного редактора місцевої газети. Поліція каже, це не пов'язане з професійною діяльністю.

Фото: t.me/antirating_live

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3679
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду