В США на мітингу радикально правих імовірні «антифашисти» напали на журналістку (ФОТО, ВІДЕО)

В США на мітингу радикально правих імовірні «антифашисти» напали на журналістку (ФОТО, ВІДЕО)

27 Серпня 2021
1920

В США на мітингу радикально правих імовірні «антифашисти» напали на журналістку (ФОТО, ВІДЕО)

1920
У США відбулись зіткненням між представниками правих організацій та невідомими протестувальниками у чорному. Під час цього невідомі напали на незалежну журналістку, бризнувши в неї з балончика та зламавши її техніку.
В США на мітингу радикально правих імовірні «антифашисти» напали на журналістку (ФОТО, ВІДЕО)
В США на мітингу радикально правих імовірні «антифашисти» напали на журналістку (ФОТО, ВІДЕО)

У Портленді, США, 23 серпня відбувались мітинги «правих» та «лівих», пише FoxNews. В них брали участь сотні людей. 

Праве угрупування «Горді хлопчики» та інші радикальні об’єднання на своєму недільному мітингу «Літо любові» зіштовхнулись з протестувальниками, одягненими у чорне («blackbloc»). Імовірно – це представники антифашистського руху.

Журналістка Марані Р. Стааб розповіла у твіттері, що на неї напали імовірні представники руху антифа, хоча сама журналістка не вважає їх справжніми антифашистами якраз через насильницькі дії щодо неї самої. 

Невідомі протестувальники у чорному стріляли у неї пейнтбольними кульками з фарбою, а також бризнули в лице з перцевого балончика. Також вони пошкодили її техніку: фотоапарат та телефон. Хоча вона, за її словами, просто підійшла взяти у них коментар. 

«Погрожувати та нападати на представників преси – це не антифашистська поведінка ... Робити це під соусом боротьби за соціальну рівність – це ганьба. Робити це анонімно та ззаду – це чисте боягузтво», – написала вона.

Вона також поділилася відеоматеріалом про ймовірну атаку, яке зняв документаліст Форд Фішер. Він підтвердив її слова у своїх твітах. Він також додав, що протестувальники у чорному нібито стріляли по людях, які представлялись пресою. 

За словами поліції, під час акцій протесту та зустрічних протестів жодних арештів не було. Але не виключили, що розбирання з інцидентами цих подій ще попереду.

В англомовній «Вікіпедії» вказано, що «Горді хлопчики» – це ультраправа, неофашистська та виключно чоловіча організація, яка пропагує та бере участь у політичному насильстві у Сполучених Штатах. У Канаді їхню організацію визнали терористичною у травні цього року. 

Фото: Noah Berger / AP

Самі вони не погоджуються з тим, що їх називають «альтернативними правими» та расистами. За їхніми словами, вони «виступають проти політкоректності та повістки "білої провини"».

Нагадаємо, що 14 серпня під Офісом президента України під час акції «Зупинимо капітуляцію!» відбулись сутички між правоохоронцями та протестувальниками, серед яких, зокрема, були представники різних націоналістичних груп.  

Тоді активісти скоїли напад на фотокоресподента видання «Букви» Олександра Кужельного.

Ввечері того ж дня з'явилось відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. У поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Пізніше правоохоронці повідомили про підозру двом імовірним нападникам на журналіста.

Фото: твіттер Марані Р. Стааб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1920
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду