Суд оголосив вирок росіянину, який напав на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного

Суд оголосив вирок росіянину, який напав на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного

21 Вересня 2021
1528
21 Вересня 2021
12:37

Суд оголосив вирок росіянину, який напав на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного

1528
Напад стався 21 липня, коли Кужельний висвітлював судове засідання щодо депортації білоруса Олексія Боленкова.
Суд оголосив вирок росіянину, який напав на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного
Суд оголосив вирок росіянину, який напав на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного

Печерський районний суд міста Києва оголосив вирок нападнику на кореспондента «Букв» Олександра Кужельного у липні 2021 року, інформація про це міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Букви» зазначають, що вирок стосується громадянина Російської Федерації Михайла Шаланкевича, його судили за хуліганнство. Суд призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі та звільнив від відбування покарання з випробувальним строком один рік.

«Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_1 не працевлаштований, з огляду на відсутність джерела доходу у останнього, суд вважає, що обвинуваченому необхідно обрати покарання у виді обмеження волі в межах санкції статті та застосувати ст. 75 КК України, звільнивши ОСОБА_1 від відбування покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку та виконанням покладених на нього обов`язків відповідно до ст. 76 КК України, оскільки зазначене покарання буде необхідним та достатнім для його виправлення, яке можливе без ізоляції обвинуваченого від суспільства та попередження вчинення ним нових злочинів», – йдеться в рішенні суду.

«Букви» вказують, що Михайло Шаланкевич у 2018 році в РФ був засуджений до шести років позбавлення волі за розбій і хуліганство, але відпущений із зали суду. Навесні 2021 року у Києві він нібито вчинив напад на хлопця та дівчину. Ця справа наразі розглядається Подільським районним судом міста Києва.

Нагадаємо, 21 липня 2021 року у Києві на фотографа видання «Букви» Олександра Кужельного напали представники праворадикальних організацій. Він висвітлював судове засідання щодо депортації білоруса Олексія Боленкова. Журналіста тоді вдарили в обличчя.

Також на Кужельного напали в серпні 2021 року, коли під Офісом президента України під час акції «Зупинимо капітуляцію!» відбулися сутички між правоохоронцями та протестувальниками.

Ввечері того ж дня з'явилося відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. У поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Пізніше правоохоронці повідомили про підозру двом імовірним нападникам на журналіста.

Одному з підозрюваних суд обрав запобіжий захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, іншого відправив під домашній арешт.

14 вересня стало відомо, що Печерське управління поліції Києва завершило досудове розслідування нападу на кореспондента. До суду направили обвиннувальнний акт стосовно однієї особи.

Фото: lexinform.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду