Побиття фотокореспондента «Букв»: суд арештував на два місяці одного з підозрюваних

Побиття фотокореспондента «Букв»: суд арештував на два місяці одного з підозрюваних

18 Серпня 2021
1528
18 Серпня 2021
14:06

Побиття фотокореспондента «Букв»: суд арештував на два місяці одного з підозрюваних

1528
Адвокат підозрюваного вже оголосив про намір звернутися до ДБР «щодо порушення кримінальної справи за незаконне судове рішення».
Побиття фотокореспондента «Букв»: суд арештував на два місяці одного з підозрюваних
Побиття фотокореспондента «Букв»: суд арештував на два місяці одного з підозрюваних

У середу, 18 серпня, Печерський районний суд Києва обрав одному з підозрюваних у побитті фотокореспондента «Букв» Олександра Кужельного запобіжних захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Як повідомляють «Букви», підозрюваний знаходитиметься під вартою до 16 жовтня.

«Клопотання задовольнити. Застосувати до Губського Микити Сергійовича, 2001 року народження, громадянина України, уродженця міста Львів, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 16 жовтня 2021 року включно в межах терміну досудового розслідування», – йдеться в рішенні суду.

Ця ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів в апеляційному суді Києва.

Адвокат підозрюваного Едуард Вербінець після засідання оголосив про намір звернутися до ДБР «щодо порушення кримінальної справи за незаконне судове рішення».

За твердженням адвоката, суд мав би обрати його підзахисному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а не тримання під вартою, оскільки той раніше не скоював злочинів.

Другий підозрюваний у побитті Кужельного є неповнолітнім, через це Печерський районний суд зробив закритим засідання із обрання йому запобіжного заходу.

У суботу, 14 серпня, під Офісом президента під час акції «Зупинимо капітуляцію!» відбулись сутички між правоохоронцями та протестувальниками, серед яких, зокрема, були представники різних націоналістичних груп.  

Під час фотознімання акції невідомі скоїли напад на фотокора видання «Букви» Олександра Кужельного.

Ввечері того ж дня з'явилось відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. У поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Пізніше правоохоронці повідомили про підозру двом імовірним нападникам на журналіста.

Також під час знімання акції протесту під ОП постраждав оператор телеканалу «1+1»Антон Філіпп. Оператор був збитий з ніг та отримав велику порцію сльозогінного газу. 

За його словами, напад на нього стався після ідентифікації окремими активістами символіки телеканалу «1+1» на знімальній техніці та ворожих закликів в бік працівника медіахолдингу.  

В Антона Філіппа діагностували струс мозку, канал «1+1» вже подав заяву до поліції. 

Фото: «Букви»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду